autor:

Truedelights

» » Conserve si muraturi

Dulceata de piersici

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
1 kg piersici, 1 kg zahar, 2 linguri zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

e aleg piersici coapte, mai tari.
Se spala, se inlatura samburii
si se taie in felii subtiri.
Se amesteca bine cu zaharul si
se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi se scurge siropul pe care
si l-au lasat piersicile si se pune la fiert,
pana capata o consistenta legata. Se adauga
feliile de piersici si se continua
fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.

Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama
de lamaie - care va impiedica dulceata
sa se zahariseasca.

Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane, toata aroma verii
de care te vei bucura din plin la iarna... ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

15 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Astept sa apara anul acesta, ma tenteaza felul in care ai taiat fructele de piersica, arata minunat asa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

    Minunata!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Astept sa apara anul acesta, ma tenteaza felul in care ai taiat fructele de piersica, arata minunat asa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari la borcan