Am pregatit aceasta dulceata, asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.
Mod de preparare:
Se spala piersicile. Dupa indepartarea samburilor si stricaciunilor, mi-au ramas aprox 1000 g, care se taie in bucati mai mici. Intrucat piersicile au fost destul de dulci, am pus doar 450 g de zahar. Asadar gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Am adaugat si un plic de zahar vanilat. Daca aveti zahar Bourbon sau o jumatate de pastaie de vanilie, cu atat mai bine.
Se lasa fructele cu zaharul peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert.
Astfel, se fierb la foc mic, iar cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.
Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.
Eu am obtinut 2 borcane de dulceata.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-piersici-2015.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii