Dulceata de piersici

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Dulceata de piersici

Ingrediente

  • 1000 g piersici;
  • 450 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Am pregatit aceasta dulceata, asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.

Mod de preparare:

Se spala piersicile. Dupa indepartarea samburilor si stricaciunilor, mi-au ramas aprox 1000 g, care se taie in bucati mai mici. Intrucat piersicile au fost destul de dulci, am pus doar 450 g de zahar. Asadar gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Am adaugat si un plic de zahar vanilat. Daca aveti zahar Bourbon sau o jumatate de pastaie de vanilie, cu atat mai bine.

Se lasa fructele cu zaharul peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert.

Astfel, se fierb la foc mic, iar cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

Eu am obtinut 2 borcane de dulceata.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-piersici-2015.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor