Ingrediente
1000 g piersici, 450 g zahar, 1 plic zahar vanilat.
Dificultate: Medie | Timp: 35 min
1 vot
Mod de preparare
Mod de preparare:
Se spala piersicile. Dupa indepartarea samburilor si stricaciunilor, mi-au ramas aprox 1000 g, care se taie in bucati mai mici. Intrucat piersicile au fost destul de dulci, am pus doar 450 g de zahar. Asadar gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Am adaugat si un plic de zahar vanilat. Daca aveti zahar Bourbon sau o jumatate de pastaie de vanilie, cu atat mai bine.
Se lasa fructele cu zaharul peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert.
Astfel, se fierb la foc mic, iar cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.
Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.
Eu am obtinut 2 borcane de dulceata.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-piersici-2015.html