autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri pentru copii

Dulceata de piersici

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 august 2015

Ingrediente
1000 g piersici, 450 g zahar, 1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Am pregatit aceasta dulceata, asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.



Mod de preparare:

Se spala piersicile. Dupa indepartarea samburilor si stricaciunilor, mi-au ramas aprox 1000 g, care se taie in bucati mai mici. Intrucat piersicile au fost destul de dulci, am pus doar 450 g de zahar. Asadar gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Am adaugat si un plic de zahar vanilat. Daca aveti zahar Bourbon sau o jumatate de pastaie de vanilie, cu atat mai bine.



Se lasa fructele cu zaharul peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert.

Astfel, se fierb la foc mic, iar cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.



Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.



Eu am obtinut 2 borcane de dulceata.



Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-piersici-2015.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Piersicile se spală și se curăță de coajă. Se taie și li se scot sâmburii apoi se taie bucăți.

53 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

e aleg piersici coapte, mai tari. Se spala, se inlatura samburii si se taie in felii subtiri. Se

7 voturi    2 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 1000 g piersici
  • 450 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Aripioare de pui impanate, la cuptor Aripioare de pui impanate, la cuptor

Incalzim cuptorul la 220 de grade C. Intr-o farfurie adanca batem ouale spuma si condimentam cu sare si piper. Pe un platou sau o

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul

5 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chiftele marinate ca la mama