Mai intai pregatim borcanele (din alea mici de 400 de grame am folosit).
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.
Spalam piersicile bine sub jetul de apa.
Le taiem in doua si le scoatem samburii.
Dupa ce le-am scos samburii, luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.
Le punem toate intr-o oala de tuci (sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .
Deasupra turnam zaharul iar cu o paleta le amestecam.
Le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore pentru a-si lasa zeama.
In acest timp mai amestecam din cand in cand in ele, pentru ca zaharul sa se topeasca.
Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si amestecam in dulceata din cand in cand.
Din momentul in care incepe sa fiarba dulceata, o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute, maxim 1 ora si 45 de minute (eu am lasat-o 1 ora si 30 de minute).
Cu 10 minute inainte de a inchide dulceata, stoarceti lamaia si puneti zeama peste dulceata.
Cand este gata inchidem aragazul.
Punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.
Le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2 a zi asa.
A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros.
Pofta buna cand o serviti!!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii