Dulceata de piersici

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Dulceata de piersici

Ingrediente

  • 3 kg piersici fara samburi
  • 1,800 gr zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Mai intai pregatim borcanele (din alea mici de 400 de grame am folosit).

Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.

Spalam piersicile bine sub jetul de apa.

Le taiem in doua si le scoatem samburii.

Dupa ce le-am scos samburii, luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.

Le punem toate intr-o oala de tuci (sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .

Deasupra turnam zaharul iar cu o paleta le amestecam.

Le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore pentru a-si lasa zeama.

In acest timp mai amestecam din cand in cand in ele, pentru ca zaharul sa se topeasca.

Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si amestecam in dulceata din cand in cand.

Din momentul in care incepe sa fiarba dulceata, o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute, maxim 1 ora si 45 de minute (eu am lasat-o 1 ora si 30 de minute).

Cu 10 minute inainte de a inchide dulceata, stoarceti lamaia si puneti zeama peste dulceata.

Cand este gata inchidem aragazul.

Punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.

Le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2 a zi asa.

A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros.

Pofta buna cand o serviti!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise