Dulceata de piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 30-50 piersici dupa marime
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • ½ baton vanilie
  • 4 pahare apa

Mod de preparare

Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa li se poata scoate simburii. Se pune siropul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamiie, se lasa sa se lege siropul, se reduce mult focul sa se linisteasca clocotele, se pun piersicile, se mai lasa 10-15 minute si apoi se pun din nou la fiert. Dupa ce a fiert pe jumatate, se adauga si cealalta lingura de zeama de lamiie. Se incearca si cind siropul sta putin bob si apoi se lateste, este gata. Se ia spuma si rece se toarna in borcan. Se mai poate prepara si altfel: taind fructele in jumatati si apoi fiecare jumatate in lung, in lame groase cam de 4-5 mm. se leaga siropul ca si la celalalt procedeu, se trage vasul deoparte de foc, se pun piersicile taiate, se lasa 10-15 minute, apoi se pun din nou la fiert. In continuare se procedeaza ca in reteta precedenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise