autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de portocale

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
2-3 portocale, 700 g zahar, 3 pahare cu apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de portocale. Daca nu ati mai mancat este bine ca, la inceput, sa folositi o cantitate mai mica, asa cum am facut si eu ca sa vedeti daca va obisnuiti cu aceasta aroma. Se poate folosi ca aroma la placintele cu branza, siropul de tort sau cum doriti voi.

Se curata de coaja portocalele. Se spala cojile si se sterg pe un servet de hartie, apoi se taie in fasii lungi, se pliaza sub forma de melci si se pun pe o ata (puteti sa le taiati cubulete daca nu vreti sa le puneti pe ata).
Cand suntem aproape gata cu pregatit cojile de portocala, punem intr-un vas apa la foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba, se da focul mic si se pun cojile de portocala si se lasa sa dea in clocot pentru a le opari, dupa care le scoatem din apa si le lasam la racit.
Intre timp, intr-o cratita punem zaharul (eu am pus 700 de grame, dar puteti sa puneti in functie de cat de dulce doriti) si cu 3 pahare de apa (cat sa acopere zaharul) si se lasa la fiert la foc potrivit 10 minute pana se leaga. Cand siropul este legat se pun cojile de portocala si se lasa la fiert, iar cand este aproape gata se pune zeama de la o lamiae si se mai lasa 5 minute pe foc.
Ne dam seama cand este gata daca testam pe o farfurie zeama si daca aceasta se picura /scurge greu, atunci este gata (ca la orice dulceata).
Se pune in borcane dupa ce s-a racit.

Timp estimativ 1-1.5 ora.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

14 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 portocale
  • 700 g zahar
  • 3 pahare cu apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu urda