Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de portocale. Daca nu ati mai mancat este bine ca, la inceput, sa folositi o cantitate mai mica, asa cum am facut si eu ca sa vedeti daca va obisnuiti cu aceasta aroma. Se poate folosi ca aroma la placintele cu branza, siropul de tort sau cum doriti voi.
Se curata de coaja portocalele. Se spala cojile si se sterg pe un servet de hartie, apoi se taie in fasii lungi, se pliaza sub forma de melci si se pun pe o ata (puteti sa le taiati cubulete daca nu vreti sa le puneti pe ata).
Cand suntem aproape gata cu pregatit cojile de portocala, punem intr-un vas apa la foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba, se da focul mic si se pun cojile de portocala si se lasa sa dea in clocot pentru a le opari, dupa care le scoatem din apa si le lasam la racit.
Intre timp, intr-o cratita punem zaharul (eu am pus 700 de grame, dar puteti sa puneti in functie de cat de dulce doriti) si cu 3 pahare de apa (cat sa acopere zaharul) si se lasa la fiert la foc potrivit 10 minute pana se leaga. Cand siropul este legat se pun cojile de portocala si se lasa la fiert, iar cand este aproape gata se pune zeama de la o lamiae si se mai lasa 5 minute pe foc.
Ne dam seama cand este gata daca testam pe o farfurie zeama si daca aceasta se picura /scurge greu, atunci este gata (ca la orice dulceata).
Se pune in borcane dupa ce s-a racit.
Timp estimativ 1-1.5 ora.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii