autor:

Lia Maria

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de portocale

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2016

Ingrediente
3kg portocale curatate de coji, 750ml apa plata, 1,5kg zahar din sfecla 100% natural, 1kg mere golden curatate de cotor, 2 lamai BIO - doar sucul

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput spalam bine portocalele sub jet de apa si le lasam la scurs. Radem coaja, (fara partea alba), cu o razatoare sau cu o ustensila speciala (eu asa am procedat). Cojile rezultate le punem pe servete absorbante la uscat, pe calorifer :-D . In doua zile, se usuca si le transferam intr-un borcan cu capac in care se vor pastra foarte bine. Astfel optinem cea mai naturala aroma/esenta de portocale pe care o vom folosi de-alungul anului in deserturi.
Sa revenim la dulceata :-D. Curatam portocalele de coaja ramasa, le despicam in doua si le taiem felii (vezi foto).
Spalam foarte bine merele, le curatam de cotoare,nu si de coaja 8-O (e plina de vitamine si pectina) si taiem in felii subtiri (vezi foto) .
Punem intr-o oala mai incapatoare apa si zaharul la fiert, la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam merele si lasam la fiert sub capac, pana ce acestea se inmoaie si isi schimba culoarea,cam 20-25', adaugam zeama stoarsa de la cele doua lamai si feliile de portocale. Amestecam totul si lasam sa fiarba in continuare una ora sau pana ce dulceata este legata, amestecand din cand in cand :-P .
Cum verificam ? :punem putina dulceata pe o farfurioara rece, daca in cateva secunde se intareste, este gata, daca curge, o mai fiebem putin :-D .
Intre timp spalam si sterilizam borcanele cu capac.
Cand dulceata este gata legata, o punem fierbinte in borcane, infiletam capacele si le asezam pentru 5-6' cu capacul in jos. Punem borcanele in paturi, (cu capacul in sus ;-) ) le acoperim bine si le lasam la duns, pana a doua zi :-P. Etichetam si depozitam in camara :-D .
Nu-i asa ca e simplu ? si ce bunatate de dulceta a iesit :lol: de te lingi pe degete nu alta ;-) .
Si chiar mi-au iesit ceva borcane 8-O, nu gluma ;-) sunt foarte incantata si de-abea astept sa o folosesc in viitoarele deserturi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Oul, zaharul si sarea se bat pana se albesc. Apoi se adauga vanilia, praful de copt stins cu zeama

9 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale chinezesti.

Dulceata de portocale chinezesti.

Intr-o cratita lata cu fund dublu se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia si se lasa sa fiarba

11 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 3kg portocale curatate de coji
  • 750ml apa plata
  • 1,5kg zahar din sfecla 100% natural
  • 1kg mere golden curatate de cotor
  • 2 lamai BIO - doar sucul

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonacei cu nuca