autor:

Gabri...Ela

» » Conserve si muraturi

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2011

Ingrediente
Ingrediente: un grape-fruit,, doua portocale,, o lamaie,, zahar

Dificultate: Medie Timp: 20h 15 min

16 voturi

Mod de preparare

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se strecoara cojile, se arunca apa si se repeta fierberea timp de 5 min, tot in 6 cani de apa. Se strecoara din nou si se arunca apa.
Portocalele si grape-fruit-ul se curata bine de pielita alba, apoi se taie bucatele.
Se taie si lamaia, felii subtiri, cu tot cu coaja. Se amesteca fructele cu cojile si se pun la fiert in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se acopera si se lasa la rece timp de 18 ore, cel putin.
Dupa pauza de 18 ore, se pune compozitia din nou la fiert timp de 10-15 min. Se ia de pe foc si se masoara compozitia. Pentru fiecare cana de compozitie se adauga cate o cana de zahar. Se pune din nou la fiert, aprox. o ora, sau pana se leaga un pic.
Eu am obtinut 5 borcanele de 300-400ml de dulceata.

Pofta buuuna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DULCEATA DE ZMEURA

DULCEATA DE ZMEURA

Se spala si se curta zmeura.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand

4 voturi    2 comentarii
6h 40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Angelica_Popa

    Angelica_Popa (Bucatar sef):

    Ar fi util sa se precizeze exact cantitatea de apa in care se pun la fiert impreuna cu zaharul, pentru ca eu am folosit o cana de 300 ml si a fost pre a mult lichid, nu a scazut si nu s-a legat, am fiert mult ca sa scada si gustul a devenit amar. O sa incerc cu mai putina apa. In rest, foarte aromata! Multumim pt reteta!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Multumesc frumos pentru aprecieri!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    O reteta dulce si atragatoare!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2011

    Foarte buna!*****& Sarbatori Fericite!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2011

      Felicitari pentru reteta,e super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: un grape-fruit,
  • doua portocale,
  • o lamaie,
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

20 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Gabri...Ela (Chef de cuisine)

Multumesc frumos pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Ardei iuti la otet Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Bucate la borcan
Gem de caise Gem de caise

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi