Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se strecoara cojile, se arunca apa si se repeta fierberea timp de 5 min, tot in 6 cani de apa. Se strecoara din nou si se arunca apa.
Portocalele si grape-fruit-ul se curata bine de pielita alba, apoi se taie bucatele.
Se taie si lamaia, felii subtiri, cu tot cu coaja. Se amesteca fructele cu cojile si se pun la fiert in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se acopera si se lasa la rece timp de 18 ore, cel putin.
Dupa pauza de 18 ore, se pune compozitia din nou la fiert timp de 10-15 min. Se ia de pe foc si se masoara compozitia. Pentru fiecare cana de compozitie se adauga cate o cana de zahar. Se pune din nou la fiert, aprox. o ora, sau pana se leaga un pic.
Eu am obtinut 5 borcanele de 300-400ml de dulceata.
Pofta buuuna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii