Dulceata de prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Dulceata de prune

Ingrediente

  • 2 kg prune;
  • 2 cani de zahar.

Mod de preparare

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa destul suc. Eu nu am folosit apa.

A doua zi, le fierbem la foc mic pentru aprox 40 de minute. Pentru a o testa, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara. Daca siropul nu curge, atunci este gata.

Eu am obtinut: un borcan de 700g si unul de 200g.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor