autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de prune

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2015

Ingrediente
1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor), 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Au fost destul de dulci si zemoase, si-au lasat destul suc, asa ca nu am mai pus apa. Sfatul meu: daca fructele nu-si lasa mult suc si doriti o dulceata cu mai mult sirop, adaugati un pahar cu apa cand puneti dulceata pe foc, insa tineti cont ca trebuie fiarta mai mult pentru ca siropul sa se lege.



Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.



Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, ci este consistenta, atunci dulceata este gata.



Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.



Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.



Pofta Buna!





Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/dulceata-de-prune.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata aromata din prune bistrite

Dulceata aromata din prune bistrite

Spalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau len tocam cu robotul

2 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Retete vegetariene
Dulceata de prune decojite

Dulceata de prune decojite

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si

4 voturi    3 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor)
  • 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec cu capsuni si ciocolata