autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de prune

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2015

Ingrediente
1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor), 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Au fost destul de dulci si zemoase, si-au lasat destul suc, asa ca nu am mai pus apa. Sfatul meu: daca fructele nu-si lasa mult suc si doriti o dulceata cu mai mult sirop, adaugati un pahar cu apa cand puneti dulceata pe foc, insa tineti cont ca trebuie fiarta mai mult pentru ca siropul sa se lege.



Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.



Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, ci este consistenta, atunci dulceata este gata.



Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.



Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.



Pofta Buna!





Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/dulceata-de-prune.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune cu nuci si stafide

Dulceata de prune cu nuci si stafide

1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de prune decojite

Dulceata de prune decojite

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si

4 voturi    3 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor)
  • 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Branzoici ca la mama acasa