autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de prune

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2015

Ingrediente
1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor), 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Au fost destul de dulci si zemoase, si-au lasat destul suc, asa ca nu am mai pus apa. Sfatul meu: daca fructele nu-si lasa mult suc si doriti o dulceata cu mai mult sirop, adaugati un pahar cu apa cand puneti dulceata pe foc, insa tineti cont ca trebuie fiarta mai mult pentru ca siropul sa se lege.



Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.



Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, ci este consistenta, atunci dulceata este gata.



Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.



Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.



Pofta Buna!





Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/dulceata-de-prune.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Coltunasi de post cu dulceata de prune

Coltunasi de post cu dulceata de prune

Se pune faina cernuta intr-un castron incapator. Adaugi laptele, putin ulei,un praf de sare si zahar

2 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • 1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor)
  • 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

12 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tortul Martisor