Reteta postata pe: 02 septembrie 2011
Ingrediente
1 kg prune, 1kg zahar, 200 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie, , 1 zahar vanilat, apa de var.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape. Se decojesc si se scot samburii, avand grija ca prunele sa ramana intregi. Se pun pe foc apa si zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit, foarte diferit de gustul dulcetei de prune in coaja.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012
Foarte buna, fina!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012
Ce bine a iesit!