Dulceata de prune decojite

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de prune decojite

Ingrediente

  • 1 kg prune, 1kg zahar, 200 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1 zahar vanilat, apa de var.

Mod de preparare

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape. Se decojesc si se scot samburii, avand grija ca prunele sa ramana intregi. Se pun pe foc apa si zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit, foarte diferit de gustul dulcetei de prune in coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor