Spalam prunele, indepartam coditele,apoi le scoatem samburii.
Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:
Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.
Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .
Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Verificam daca este gata astfel:
punem cateva picaturi de dulceata intr-un
pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi
si nu se vor imprastia, dulceata este gata.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii