autor:

Truedelights

» » Conserve si muraturi

Dulceata de prune

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2010

Ingrediente
1 kg prune, 1 kg zahar, 150 ml apa, zeama de lamaie, 1 zahat vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalam prunele, indepartam coditele,apoi le scoatem samburii.

Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:
Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.

Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .

Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Verificam daca este gata astfel:
punem cateva picaturi de dulceata intr-un
pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi
si nu se vor imprastia, dulceata este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de prune decojite

Dulceata de prune decojite

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si

4 voturi    3 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

1 vot    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari cu kapia