autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de rabarbura cu nuci si menta

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
1 kg tulpini de rabarbar, , , 500 g zahar, , , 100 ml apa, , , 150 g miez de nuca rupt mai mare, , , 2 frunze uscate de menta, , , 2 vanilii,, , Daca nu aveti menta, puteti renunta, nu e obligatoriu, insa, menta da o aroma deosebita dulcetii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Stiu ca nu este momentul potrivit pt aceasta retata, dar, gospodinele interesate o pot salva si folosi cand au nevoie. Dulceata de rabarbura este o dulceata absolut delicioasa. Daca aveti ocazia sa o preparati, nu ratati, precis o veti face in fiecare an.



Rabarbura este o planta ce se gaseste mai des in Ardeal, din care gospodinele prepara compot sau dulceata. Rubarba, rabarbura sau reventul este cunoscuta pentru calitatile sale nutritive, fiind bogata in vitaminele A, B, C, minerale: fier, calciu, potasiu, seleniu si fosfor, are un gust acrisor, racoritor in stare naturala. Vreau sa va fac cunoscuta reteta mea de dulceata din rabarbar apreciata de familia mea. In zona in care locuiesc eu, denumirea populara a plantei este rabarbar.



Tijele de rabarbar se spala, se curata de pielita, se taie in cubulete de 1,5 cm. si se lasa deoparte intrun vas. Intr-o cratita se pune 100 ml apa, se adauga zaharul si se fierbe un sirop la foc domol. Cand siropul se ingroasa si devine de consistenta dorita, se adauga cubuletele de rabarbar si nucile zdrobite, cele 2 vanilii si menta sfaramitata intre degete. Se fierbe dulceata la foc domol pana se inmoaie rubarba, dupa care se toarna in borcane cu capac filetat, bine spalate si sterilizate in cuptor. Borcanele cu dulceata se pun la dunst uscat invelite intr-o paturica pana se racesc, dupa care se pot depozita in camara. Este o dulceata delicioasa, apreciata mai mult peste granitele tarii, in Germania si in Anglia se stie, printul Charles o prefera.
Mai multe retete pe blogul: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbura cu nuci si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul.

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de galbiori

Zacusca de galbiori

Se spala galbiorii, se scurg bine de apa. Se pune niste ulei intr-o cratita care incape in cuptor.

12 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Floare de colt, sunt bucuroasa ca ai slvat reteta, mi-ar placea sa aflu impresii daca vei face dulceata.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Super faina duceata aceasta ! Am pregatit doar prajituri si compot cu rabarbura, insa acum ca salvez reteta, cu siguranta voi incerca atunci cand apare pe piata. Multumesc mult !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg tulpini de rabarbar
  • 500 g zahar
  • 100 ml apa
  • 150 g miez de nuca rupt mai mare
  • 2 frunze uscate de menta
  • 2 vanilii,
  • Daca nu aveti menta
  • puteti renunta
  • nu e obligatoriu
  • insa
  • menta da o aroma deosebita dulcetii.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Floare de colt, sunt bucuroasa ca ai slvat reteta, mi-ar placea sa aflu impresii daca vei face dulceata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE