autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de rosii

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1,5 kg rosii bine coapte, , 1 kg zahar gelifiant (se gaseste in magazine, Gelierzucker), , 1 baton de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Introduceti rosiile in apa clocotita, lasati-le sa stea cateva minute, raciti-le sub jetul de apa si curatati-le de pielita. Taiati-le in patru, indepartati semintele (prin presare) si tocati miezul - nu prea marunt - cu ajutorul robotului de bucatarie. Puneti miezul intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga cel putin o ora.
Cantariti „pulpa” obtinuta si adaugati 900 g zahar la kilogramul de miez. Puneti rosiile impreuna cu zaharul intr-o oala mare cu fundul gros, adaugati batonul de vanilie (miezul despicat si razuit) si puneti-le la fiert - pe foc iute -, amestecand incontinuu, dupa ce incep sa clocoteasca. Verificati daca au fiert destul (circa 5 minute) varsand cateva picaturi pe o farfurioara: daca se incheaga, dulceata e gata. Daca nu, mai lasati-o sa fiarba incet, inca doua minute.
Turnati dulceata in borcane, puneti capacele si rasturnati borcanele de cateva ori cu gura in jos (circa 10 minute). Asezati-le apoi in pozitia normala si lasati dulceata sa se raceasca. Se poate pastra circa un an, la loc uscat si racoros, ferit de lumina. Dulceata de rosii are un gust delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII

DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII

Smochinele se spala,se rup coditele ,se inteapa cu furculita, se aseaza intr-o cratita impreuna cu

85 voturi    24 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Cred ca are un gust delicios,dar sunt atatea fructe din care sa faci dulceata incat nu mai are loc si cea de rosii.Oricum,felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii bine coapte
  • 1 kg zahar gelifiant (se gaseste in magazine
  • Gelierzucker)
  • 1 baton de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
pizza

pizza

se unge blatul cu ketchup,apoi intr-un bpl se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
SALATA CU PUI SI BRANZA

SALATA CU PUI SI BRANZA

Salata verde se spala bine sub jet de apa rece, se rupe in fasii mai mari si se pune in bol sub forma

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate cu carne
TIRAMISU

TIRAMISU

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca are un gust delicios,dar sunt atatea fructe din care sa faci dulceata incat nu mai are loc si cea de rosii.Oricum,felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de caise