Dulceata de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii bine coapte,
  • 1 kg zahar gelifiant (se gaseste in magazine, Gelierzucker),
  • 1 baton de vanilie.

Mod de preparare

Introduceti rosiile in apa clocotita, lasati-le sa stea cateva minute, raciti-le sub jetul de apa si curatati-le de pielita. Taiati-le in patru, indepartati semintele (prin presare) si tocati miezul - nu prea marunt - cu ajutorul robotului de bucatarie. Puneti miezul intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga cel putin o ora.

Cantariti „pulpa” obtinuta si adaugati 900 g zahar la kilogramul de miez. Puneti rosiile impreuna cu zaharul intr-o oala mare cu fundul gros, adaugati batonul de vanilie (miezul despicat si razuit) si puneti-le la fiert - pe foc iute -, amestecand incontinuu, dupa ce incep sa clocoteasca. Verificati daca au fiert destul (circa 5 minute) varsand cateva picaturi pe o farfurioara: daca se incheaga, dulceata e gata. Daca nu, mai lasati-o sa fiarba incet, inca doua minute.

Turnati dulceata in borcane, puneti capacele si rasturnati borcanele de cateva ori cu gura in jos (circa 10 minute). Asezati-le apoi in pozitia normala si lasati dulceata sa se raceasca. Se poate pastra circa un an, la loc uscat si racoros, ferit de lumina. Dulceata de rosii are un gust delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise