autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dulceata de Rubarba si Capsuni

Autor: opris alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: opris alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
1 kg rubarba, 1 kg capsuni, 900 g pana la 1 kg zahar, vanilie (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.

Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in jumatati sau in patru, depinde de marimea lor, se amesteca apoi cu restul de zahar ramas si se lasa asa circa 2 ore, sau pana isi lasa ele sucul... aici eu am intervenit putin pentru ca am cam fost in criza de timp... Am zdrobit capsunile cu zdrobitorul de cartofi...

Dupa ce aveti capsunile cu sucul lor format, se amesteca cele doua, se pun in tingirea de dulceata si se dau la foc mare pana se topeste zaharul... apoi se lasa focul slab si se amesteca din cand in cand in fructe...

Cand se formeaza spuma deasupra, se scoate cu o lingura. Cand s-a ingrosat, dulceata este gata. Procesul de fierbere cred ca este cam jumatate de ora, nu stiu exact, ca nu m-am uitat la ceas, dar se face rapid.

Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se invelesc apoi in prosoape si se pun in baia de apa, se mai fierb asa 10 minute. Eu am sarit peste faza asta pentru ca am fiert dulceata ceva mai mult decat spune in reteta si am pus salicilat deasupra. Asa a fost mai comod pentru mine si mai rapid.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Rubarba si Capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Blatul maro: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

Iaca, le-a venit si lor randul! Fructelor de padure, caci despre ele e vorba :) . Dupa busuiocul

19 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Felicitari Pupi, imi place reteta ta. Eu am alta combinatie: rubarba cu strugurei si visine, e la fel de gustoasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    De unde rubarba ?

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Minunat,rubarba ii da o savoare aparte.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Combinatia de capsuni cu rubarba, trebue sa fie extraordinara... Felicitari ! *****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg rubarba
  • 1 kg capsuni
  • 900 g pana la 1 kg zahar
  • vanilie (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de opris alina
Salata de avocado

Salata de avocado

Avocado se spala, se curata si taie cubulete medii; Crabii se taie rondele (dupa forma care o

3 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata Shuba

Salata Shuba

Se fierb cartofii, morcovii, sfecla si oul si apoi se curata de coaja. Ceapa, albusul de la

15 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata mexicana de fasole

Salata mexicana de fasole

Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele mentionate mai sus si lasati la frigider timp de

5 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Felicitari Pupi, imi place reteta ta. Eu am alta combinatie: rubarba cu strugurei si visine, e la fel de gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Maple pecan muffins