autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de salcam

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
- 500 g flori de salcam, - 1 l apa, - 750 g zahar, - sucul de la o lamaie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

86 voturi

Mod de preparare

Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg.
Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda, pana cand are consistenta unui sirop. Se adauga florile si se fierbe la foc bland, amestecand din cand in cand. Se adauga sucul de lamaie, si cand dulceata este bine legata se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

3 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de flori de salcam

Dulceata de flori de salcam

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi

10 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    corinutza (Bucatar sef):

    Mie mi-a iesit foarte buna dar n-am avut suc de lamaie si n-am pus dar a iesit fffff buna...o sa incerc si cu lamaie poate sotului meu ii va placea si cu lamaie:|

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nuty , 11 mai 2018

    Se pune putina sare de lamaie .daca nu avem lamaie

  • Fara foto

    adrian , 08 mai 2018

    a iesit de vis. dar am stat langa ea tot timpul....m-am imbatat cu mireasma imprastiata'n jur... la anu', o voi face la scara mare.

  • Fara foto

    Mary , 18 aprilie 2016

    Mi a iesit foarte dura cand este rece.nu o pot scoate din borcan daca nu l incalzesc putin.si se lipeste ca si mierea.

    • Fara foto

      vrei un apartament ? Cauta aici: http://imobiliare-titan.ro/ , 21 mai 2015

      sunt foarte ok

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Este timpul potrivit pentru culesul florilor de salcam.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca este buna si parfumata.Felicitari!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Se culeg ciorchinii infloriti. Acasa sa trag cu blandete florile de pe tija centrala. Se desprind cu usurinta toate la o tragere (asadar nu raman doar petalele). Puteti testa anul viitor :).

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Oricum are o aroma cu totul deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

86 voturi

Ingrediente

  • - 500 g flori de salcam
  • - 1 l apa
  • - 750 g zahar
  • - sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Nuty

Se pune putina sare de lamaie .daca nu avem lamaie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata