autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de salcam

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
- 500 g flori de salcam, - 1 l apa, - 750 g zahar, - sucul de la o lamaie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

86 voturi

Mod de preparare

Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg.
Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda, pana cand are consistenta unui sirop. Se adauga florile si se fierbe la foc bland, amestecand din cand in cand. Se adauga sucul de lamaie, si cand dulceata este bine legata se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de flori de salcam

Dulceata de flori de salcam

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi

10 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem

47 voturi    15 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    corinutza (Bucatar sef):

    Mie mi-a iesit foarte buna dar n-am avut suc de lamaie si n-am pus dar a iesit fffff buna...o sa incerc si cu lamaie poate sotului meu ii va placea si cu lamaie:|

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary , 18 aprilie 2016

    Mi a iesit foarte dura cand este rece.nu o pot scoate din borcan daca nu l incalzesc putin.si se lipeste ca si mierea.

  • Fara foto

    vrei un apartament ? Cauta aici: http://imobiliare-titan.ro/ , 21 mai 2015

    sunt foarte ok

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Este timpul potrivit pentru culesul florilor de salcam.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca este buna si parfumata.Felicitari!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Se culeg ciorchinii infloriti. Acasa sa trag cu blandete florile de pe tija centrala. Se desprind cu usurinta toate la o tragere (asadar nu raman doar petalele). Puteti testa anul viitor :).

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Oricum are o aroma cu totul deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

86 voturi

Ingrediente

  • - 500 g flori de salcam
  • - 1 l apa
  • - 750 g zahar
  • - sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Mary

Mi a iesit foarte dura cand este rece.nu o pot scoate din borcan daca nu l incalzesc putin.si se lipeste ca si mierea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day