Dulceata de smochine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata de smochine

Ingrediente

  • 1 kg smochine
  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de la jumatate lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa.

Se fierbe apa cu zaharul aproximativ 20 minute pana cand se obtine un sirop bine legat.

Se adauga smochinele intregi si zeama de la o lamaie.

Se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute, timp in care se amesteca usor, pentru ca fructele sa ramana intregi.

Spre final se adauga si zaharul vanilat.

Dulceata de smochine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte, se pun in paturi mai groase si se lasa pana cand se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Faguri deliciosi

Faguri deliciosi

Reteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.

Faguri deliciosi
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

De Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.

Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise