Dulceata de smochine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata de smochine

Ingrediente

  • 1 kg smochine
  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de la jumatate lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa.

Se fierbe apa cu zaharul aproximativ 20 minute pana cand se obtine un sirop bine legat.

Se adauga smochinele intregi si zeama de la o lamaie.

Se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute, timp in care se amesteca usor, pentru ca fructele sa ramana intregi.

Spre final se adauga si zaharul vanilat.

Dulceata de smochine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte, se pun in paturi mai groase si se lasa pana cand se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor