autor:

SIMONA PATRAS

» » Conserve si muraturi

Dulceata de smochine

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2014

Ingrediente
1 kg smochine,  500 g zahar,  150 ml apa,  zeama de la jumatate lamaie, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa.

Se fierbe apa cu zaharul aproximativ 20 minute pana cand se obtine un sirop bine legat.



Se adauga smochinele intregi si zeama de la o lamaie.



Se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute, timp in care se amesteca usor, pentru ca fructele sa ramana intregi.

Spre final se adauga si zaharul vanilat.



Dulceata de smochine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte, se pun in paturi mai groase si se lasa pana cand se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata din smochine

Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII

DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII

Smochinele se spala,se rup coditele ,se inteapa cu furculita, se aseaza intr-o cratita impreuna cu

85 voturi    24 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Vero (Bucatar sef):

    Am folosit aceasta reteta,dulceata de smochine fiind prima din viata mea.Este simpla,bine explicata,iar rezultatul m-a incantat.Am adaugat in plus un plic de gel-fix de la Dr...stiti dvs...Multumesc !

  • 14 comentarii

  • Simona Patraș , 03 septembrie 2020

    Bună dimineața! Mă bucur că v-a fost de folos reteta mea!

  • Chibra , 01 septembrie 2020

    super reteta! m-a ajutat mult!!

  • Florina , 12 august 2019

    Este foarte buna aceasta reteta,dulceata de smochine fiind prima din viata mea.Este simpla,bine explicata,iar rezultatul m-a incantat. Multumesc !

    • Ani , 13 august 2018

      Super

    • mariana , 07 august 2016

      Eu am facut ..mi-au iesit super, nu ma asteptam.pooop

    • Miztu Miztu , 25 august 2015

      150 de ml de apa doar?

    • Elena Bogdan , 04 octombrie 2014

      incerc sa pac din smochine necoapte

    • Andreea Micu , 30 septembrie 2014

      fac si eu sa vad daca imi iese si sa vad daca imi place la gust,crude sunt gustoase,o sa fac dupa reteta asta.

    • Scaunasu Emil , 28 septembrie 2014

      am cules 3 galeti si am facut ,si chiar a esit o dulceata minunata .

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

      foarte buna dulceata si eu pregatesc numai ptr a avea de servit/

    • Elena Corb , 26 septembrie 2014

      nu am facut dar chiar imi doresc

    • Dragu Frusina , 17 septembrie 2014

      sper si cred ca dulceata mea va iesi buna

    • Elena Corb , 02 septembrie 2014

      AN SI EU 3 SMOCHINIDAR NUMI UNUL FACUT CITEVA FRUCTEPE ANUL VIITOR AM SA FAC DULCEATA ...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 august 2014

      Delicioasa*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • 1 kg smochine
  •  500 g zahar
  •  150 ml apa
  •  zeama de la jumatate lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Simona Patraș

Bună dimineața! Mă bucur că v-a fost de folos reteta mea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de catina