autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Dulceata de smochine proaspete

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
1kg de smochine proaspete tari si nu prea mari, 1kg de zahar, 2 pahare de apa, suc de la 1lamaie, 1lingura de esenta de vanilie sau un bat de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie batul de vanilie in doua si se iau miezul si batul se taie in bucati se adauga la apa si zaharul care le-am pus intr-o cratita mare si lata cu fund dublu.Se lasa sa fiarba apa cu zaharul si vanilia se adauga lamaia si se fierbe pina incepe sa se ingroase siropul.Se spala bine smochinele si se inteapa cu o scobitoare in citeva locuri ,si se adauga la sirop sa fiarba impreuna inca o ora sau o ora jumate pe foc mic.Cind dulceata sa racit se trece in borcane cu capac ermetic si se pune la ben-marin inca 20 de minute.Se poate pastra si la frigider.Smochinele proaspete sint foarte gustoase si asa de mincat si se pot folosi in deserturi si salate diferite.Smochinele sint bune in constipatii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un vas se sparg ouale, se pune tot zaharul, faina, praful de copt, uleiul si lapte cat sa se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Oxana Reinberger , 03 septembrie 2014

    imi place dulceata de smochine...mmmmmm...

  • Fara foto

    Marlena Grunberg , 12 iulie 2010

    Dulceata de smochine este foarte gustoasa si buna, dar nu este pentru diabetici! Daca s-ar putea face si cu un indulcitor ca Stivia, ar fi minunat, dar......voi incerca cu Pectina fara zahar si stivia si va voi scrie ce a iesit. Marlena

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Am vazut in site ce calitati au smochinele proaspete si retete usoare de facut dar eu am facut dulceata din ele si gustul si aroma lor este minunata .Pacat ca nu am fotografii sa vedeti.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg de smochine proaspete tari si nu prea mari
  • 1kg de zahar
  • 2 pahare de apa
  • suc de la 1lamaie
  • 1lingura de esenta de vanilie sau un bat de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Marlena Grunberg

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si buna, dar nu este pentru diabetici! Daca s-ar putea face si cu un indulcitor ca Stivia, ar fi minunat, dar......voi incerca cu Pectina fara zahar si stivia si va voi scrie ce a iesit. Marlena

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)