autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Dulceata de smochine proaspete

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
1kg de smochine proaspete tari si nu prea mari, 1kg de zahar, 2 pahare de apa, suc de la 1lamaie, 1lingura de esenta de vanilie sau un bat de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie batul de vanilie in doua si se iau miezul si batul se taie in bucati se adauga la apa si zaharul care le-am pus intr-o cratita mare si lata cu fund dublu.Se lasa sa fiarba apa cu zaharul si vanilia se adauga lamaia si se fierbe pina incepe sa se ingroase siropul.Se spala bine smochinele si se inteapa cu o scobitoare in citeva locuri ,si se adauga la sirop sa fiarba impreuna inca o ora sau o ora jumate pe foc mic.Cind dulceata sa racit se trece in borcane cu capac ermetic si se pune la ben-marin inca 20 de minute.Se poate pastra si la frigider.Smochinele proaspete sint foarte gustoase si asa de mincat si se pot folosi in deserturi si salate diferite.Smochinele sint bune in constipatii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura-pudding cu sos de cafea

Prajitura-pudding cu sos de cafea

Cu aceasta reteta, am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor,

5 voturi    4 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci. Laptele il punem

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Oxana Reinberger , 03 septembrie 2014

    imi place dulceata de smochine...mmmmmm...

  • Fara foto

    Marlena Grunberg , 12 iulie 2010

    Dulceata de smochine este foarte gustoasa si buna, dar nu este pentru diabetici! Daca s-ar putea face si cu un indulcitor ca Stivia, ar fi minunat, dar......voi incerca cu Pectina fara zahar si stivia si va voi scrie ce a iesit. Marlena

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Am vazut in site ce calitati au smochinele proaspete si retete usoare de facut dar eu am facut dulceata din ele si gustul si aroma lor este minunata .Pacat ca nu am fotografii sa vedeti.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg de smochine proaspete tari si nu prea mari
  • 1kg de zahar
  • 2 pahare de apa
  • suc de la 1lamaie
  • 1lingura de esenta de vanilie sau un bat de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Marlena Grunberg

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si buna, dar nu este pentru diabetici! Daca s-ar putea face si cu un indulcitor ca Stivia, ar fi minunat, dar......voi incerca cu Pectina fara zahar si stivia si va voi scrie ce a iesit. Marlena

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu prune