autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de strugurei, piersici si nectarine

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii), ½ kg nectarine, ½ kg piersici, 2 plicuri gel fix: 3x1, 700-800 g zahar. Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu strugureii, apoi adaugam zaharul impreuna cu gel fix, amestecam bine totul, punem fructele la fiert asa cum sunt indicatiile de pe plicul cu gel fix. Cand fructele incep sa fiarba, tinem la foc 3 minute, apoi stingem focul si turnam dulceata in borcane cu capac filetat, le intorcem cu capul in jos 5 minute, apoi punem borcanele la dunst uscat, acoperite cu o patura pana ziua urmatoare cand se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurei, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Armeanu Gabriela , 10 octombrie 2013

    buna reteta multumim

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

    O bunãtate!!! si eu le zic strugurei, vara fãceam spumã din ei, ii tot urmãream cu sorã-mea sã se coacã :) Li se zice si coacãze si este si varianta neagrã.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    Dragele mele, va multumesc tuturor ca mi-ati citit reteta, poate vreodata va inspira. Intradevar, e foarte gustoasa, aromata.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Ce arome bune ai pus tu in dulceata asta.Bravo.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Trebue sa fie o bunatate.......*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Ti-am mai zis ca nu stiu ce si cum sunt strugureii aia rosii care se coc in iunie, dar cred ca impreuna cu nectarinele si piersicile a iesit ceva foarte bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Ce combinatie, ce arome...sigur e o dulceata grozava*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii)
  • ½ kg nectarine
  • ½ kg piersici
  • 2 plicuri gel fix: 3x1
  • 700-800 g zahar. Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

O bunãtate!!! si eu le zic strugurei, vara fãceam spumã din ei, ii tot urmãream cu sorã-mea sã se coacã :) Li se zice si coacãze si este si varianta neagrã.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ghiveci de legume la borcan