autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg strugurei (pe care i-am pastrat in congelator sa pot face combinatia cu visine si rabarbura), 1/2 kg tulpini sau bete(cum vreti sa le spuneti) de rabarbura, 1/2 kg visine, 1 kg si 500 g zahar, 2 plicuri gel fix 1:1, 1 plic gel fix 2:1 (acestea le-am avut in camara, insa puteti folosi gel fix de un singur fel). Precizez ca pt siguranta am adaugat in plus un plic de gel fix, in loc de 2 am folosit 3 plicuri la 2 kg de fructe.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat). Sa pot face combinatii de fructe carora le-a trecut vremea si fructe care se gasesc, congelez fructele al caror sezon de recoltare a trecut. Deci, scoatem da la congelat strugureii, spalam si curatm visinile de codite si samburi, tijele de rabarbura se curata de pielite, se spala si se taie bucatele, le punem pe toate intrun cratit incapator, amestecam plicurile de gel fix cu putin zahar, respectand proportiile recomandate la instructiuni, adaugam amestecul peste fructe si le punem la fiert dupa indicatiile de pe plic. Dupa expirarea timpului de fierbere, adaugam restul de zahar si continuam fierberea dulcetii exact dupa instructiuni. Gemul gata preparat se toarna in borcanele spalate si sterilizate, se capacesc, se intorc cu gura in jos 5 minute, apoi le dam la dunst uscat pana ziua urmatoare(se tin acoperite cu o patura groasa), cand se pot aseza in camara.
Sfat: vreau sa vin cu o completare, noua ne plac dulceturile ,,putin mai acrisoare,, deci cine se hotaraste sa incerce reteta, ii recomand sa puna mai mult zahar, cam 500 g in plus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de mere

Pasta de mere

Se spala, curata merele, se dau prin masina de tocat, se pun la fiert. Cand compozitia s-a ingrosat

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. De aceasta data

3 voturi    4 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Bine mai arata !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg strugurei (pe care i-am pastrat in congelator sa pot face combinatia cu visine si rabarbura)
  • 1/2 kg tulpini sau bete(cum vreti sa le spuneti) de rabarbura
  • 1/2 kg visine
  • 1 kg si 500 g zahar
  • 2 plicuri gel fix 1:1
  • 1 plic gel fix 2:1 (acestea le-am avut in camara
  • insa puteti folosi gel fix de un singur fel). Precizez ca pt siguranta am adaugat in plus un plic de gel fix
  • in loc de 2 am folosit 3 plicuri la 2 kg de fructe.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de caise