autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de struguri

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1 kg zahar, 3 linguri zeama de lamaie, 1 kg boabe struguri sau o farfurie cu virf dupa ce s-au scos simburii, jumatate de baton vanile, 3-4 pahare apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se aleg boabe mari de struguri, dupa care se curata de pielita si de simburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga.

Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie. Se leaga, se stinge focul pentru a se linisti clocotele si se pun strugurii.

Se lasa cateva minute, apoi se continua fierberea. Se pune restul de lamiie si cind este aproape gata, se pune vanilia.

Se incearca si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se lasa la racit.

Se toarna in borcane care se inchid etans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de struguri

Dulceata de struguri

1.Spalam strugurii foarte bine. 2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata din struguri albi cu whisky

Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind

1 vot    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 kg boabe struguri sau o farfurie cu virf dupa ce s-au scos simburii
  • jumatate de baton vanile
  • 3-4 pahare apa

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Masline murate, taiate rondele