autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de trandafiri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg zahar, , ¾ l apa, , 250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate, , ½ lingurita sare de lamiie, , zeama de la 1 lamiie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

380 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

In primul rind, e bine sa stiti ce fel de trandafiri trebuie sa alegeti. Ca regula generala, cei

72 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Petre , 06 iunie 2014

    am facut astazi 0,100 de grame de petale curate si pot sa spun ca a iesit putina dar buna

  • Fara foto

    Nicolae Badalan , 31 mai 2014

    am sa incerc si eu sa vad cum imi iese

  • Fara foto

    Mihaela Sas , 29 mai 2014

    am sa incerc si eu maine reteta si am sa va spun daca a iasit

    • Fara foto

      Monica Lazar Ionescu , 20 mai 2014

      incerc si eu...

    • Fara foto

      Maria Iordache , 10 iunie 2013

      the asa se prepara, nu e grreu de preparat.

    • Fara foto

      Gigi Iorga , 22 mai 2013

      in acelasi mod o preparam si eu.

    • Fara foto

      Alex , 24 iunie 2009

      Dvalica, din cate tin eu minte, gemul se pune fierbinte in borcane (apoi acestea in cuptor unde stau putin, ca si conservele, apoi se pun cu susul in jos acoperite cu prosoape si paturi, si se lasa asa pana se racesc) pt ca au mai putin zahar si trebuie conservate astfel. Dulceata se pune rece in borcan, nu mai stiu din ce motiv. Mi-a explicat grandmama acum cativa ani dar am uitat si ea nu mai e :(

    • Fara foto

      mari , 26 mai 2009

      Nu se spala petalele!

    • Fara foto

      Bili , 09 mai 2009

      Eu acuma am facut ....mai astept sa se raceasca...am si gustat din ea si e buna...

    • Fara foto

      ell@ , 09 iulie 2008

      chiar asa....de ce trebuie sa se raceasca??se intampla ceva daca se pune fierbinte?

    • Fara foto

      dvalica , 04 iulie 2008

      De ce se lasa sa se raceasca dulceata de trandafiri si apoi se pune in borcan?Parca era invers.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

380 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • ¾ l apa
  • 250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate
  • ½ lingurita sare de lamiie
  • zeama de la 1 lamiie.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Alex

Dvalica, din cate tin eu minte, gemul se pune fierbinte in borcane (apoi acestea in cuptor unde stau putin, ca si conservele, apoi se pun cu susul in jos acoperite cu prosoape si paturi, si se lasa asa pana se racesc) pt ca au mai putin zahar si trebuie conservate astfel. Dulceata se pune rece in borcan, nu mai stiu din ce motiv. Mi-a explicat grandmama acum cativa ani dar am uitat si ea nu mai e :(

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
VARZA DULCE LA MURAT VARA