autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de trandafiri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg zahar, , ¾ l apa, , 250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate, , ½ lingurita sare de lamiie, , zeama de la 1 lamiie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

381 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Maria Petre , 06 iunie 2014

    am facut astazi 0,100 de grame de petale curate si pot sa spun ca a iesit putina dar buna

  • Nicolae Badalan , 31 mai 2014

    am sa incerc si eu sa vad cum imi iese

  • Mihaela Sas , 29 mai 2014

    am sa incerc si eu maine reteta si am sa va spun daca a iasit

    • Monica Lazar Ionescu , 20 mai 2014

      incerc si eu...

    • Maria Iordache , 10 iunie 2013

      the asa se prepara, nu e grreu de preparat.

    • Gigi Iorga , 22 mai 2013

      in acelasi mod o preparam si eu.

    • Alex , 24 iunie 2009

      Dvalica, din cate tin eu minte, gemul se pune fierbinte in borcane (apoi acestea in cuptor unde stau putin, ca si conservele, apoi se pun cu susul in jos acoperite cu prosoape si paturi, si se lasa asa pana se racesc) pt ca au mai putin zahar si trebuie conservate astfel. Dulceata se pune rece in borcan, nu mai stiu din ce motiv. Mi-a explicat grandmama acum cativa ani dar am uitat si ea nu mai e :(

    • mari , 26 mai 2009

      Nu se spala petalele!

    • Bili , 09 mai 2009

      Eu acuma am facut ....mai astept sa se raceasca...am si gustat din ea si e buna...

    • ell@ , 09 iulie 2008

      chiar asa....de ce trebuie sa se raceasca??se intampla ceva daca se pune fierbinte?

    • dvalica , 04 iulie 2008

      De ce se lasa sa se raceasca dulceata de trandafiri si apoi se pune in borcan?Parca era invers.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

381 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • ¾ l apa
  • 250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate
  • ½ lingurita sare de lamiie
  • zeama de la 1 lamiie.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Alex

Dvalica, din cate tin eu minte, gemul se pune fierbinte in borcane (apoi acestea in cuptor unde stau putin, ca si conservele, apoi se pun cu susul in jos acoperite cu prosoape si paturi, si se lasa asa pana se racesc) pt ca au mai putin zahar si trebuie conservate astfel. Dulceata se pune rece in borcan, nu mai stiu din ce motiv. Mi-a explicat grandmama acum cativa ani dar am uitat si ea nu mai e :(

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de caise