autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2010

Ingrediente
2 kg visine, 1 kg si 800 g zahar, 2 plicuri gelfix 1:1 (acesta l-am avut in camara), 3 vanilii. Am scos samburii cu presa de usturoi, astfel: asezi visina cu partea de care se prinde codita in sus si strangi manerele presei.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Visinele spalate, curatate de codite si de samburi, se pun intro oala, se adauga cele 2 plicuri de gel fix amestecate cu 4 linguri de zahar, cand incepe sa fiarba tragem oala deoparte, adaugam restul de zahar, vaniliile pt aroma. Fierbem inca 1 -2 minute din momentul in care incepe sa fiarba dulceata. Se ia de pe foc si se toarna in borcane cu capac filetat, pastram borcanele la dunst uscat (acoperite bine cu o patura) pana a doua zi cand s-au racit si le asezam in camara. Am obtinut 8 borcanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceaţă de vişine

Dulceaţă de vişine

Cu gândul la nişte clătite sau un griş cu lapte peste care punem nişte dulceaţă de vişine,

7 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi
dulceata de visine

dulceata de visine

Se selecteaza visine sanatoase si coapte, carora li se scot samburii. Apoi, se adauga zaharul si

10 voturi    11 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Deosebit de buna si aromata !*****

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Iar mi s-a facut pofta de clatite cu dulceata de visine! Asa imi plac cel mai mult. Trebuie sa fac neaparat, chiar daca ingrasa.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Buna si parfumata,una din preferatele mele.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Foarte buna.....imi aduce aminte de copilarie....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Este o dulceata foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Asa este, e pe primul loc in topul preferintelor mele.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Vai, ce bună e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 kg visine
  • 1 kg si 800 g zahar
  • 2 plicuri gelfix 1:1 (acesta l-am avut in camara)
  • 3 vanilii. Am scos samburii cu presa de usturoi
  • astfel: asezi visina cu partea de care se prinde codita in sus si strangi manerele presei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Deosebit de buna si aromata !*****

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari murati cu conopida