autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Dulceata de visine

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
1kg de visine coapte si fara samburi, 500 gr de zahar, 1stea de anis, 1lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund dublu se toarna zaharul,si se lasa pana se topeste in fruct,se amesteca usor sa nu se distruga fructul,si se pune la foc pana incepe sa fiarba si se face focul mic,se adauga stea de anis si lamaia taiata felii fara samburi.Se scutura din cand in cand tigaia ca sa nu se prinda.Se lasa la fiert 3/4 de ora se ia putin pe o farfurioara care a fost in congelator- daca se intareste se stinge focul daca nu se mai lasa cateva minute.Se pune in borcane sterilizate si se inchide ermetic si se lasa sa se raceasca dupa care se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Se scot samburii de la visine si se asaza intr-o cratita mai mare cu 1/2kg zahar peste ele pentru

5 voturi    11 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Se spala si se curata visinile de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in

2 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Anul acesta am avut visine foarte bune si am reusit sa fac mai multe bunatati cu ele dar la noi visinile sant o raritate si sant scumpe.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    O dulceata aromata, delicioasa! Nu ne lipseste din camara in nici un an.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    dulceata de visine...dupa mine cea mai buna dulceata...super buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg de visine coapte si fara samburi
  • 500 gr de zahar
  • 1stea de anis
  • 1lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Anul acesta am avut visine foarte bune si am reusit sa fac mai multe bunatati cu ele dar la noi visinile sant o raritate si sant scumpe.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Negresă tricoloră