Dulceata de visine

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
medie
Dulceata de visine

Ingrediente

  • 5 castroane si jumatate de visine
  • 2 kg zahar
  • aspirina sau conservant

Mod de preparare

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa.

Le indepartam coditele si le scoatem samburii.Cantitatea de la ingrediente de

care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii.

Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa) punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul.

Le lasam asa cam 1 ora pentru a-si lasa sucul, timp in care mai invartim din cand in cand in oala, usor fara a zdrobi visinele.

Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si o lasam sa fiarba.

La inceput invartim mai des, pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala, apoi din cand in cand.

O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin.

Eu am inchis dulceata cand am considerat ca e suficient de grosuta.

Am luat putin pe o farfurie, am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita, adica e lipicioasa, am luat-o de pe foc.

Borcanele le spalam in momentul in care punem dulceata pe foc cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.

Punem dulceata fierbinte in borcane, imediat ce inchidem ochiul aragazul.

Deasupra punem fie putin conservant, fie pisam niste aspirine si punem cate un praf.

Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.

A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise