autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Ingrediente
5 castroane si jumatate de visine, 2 kg zahar, aspirina sau conservant

Dificultate: Medie Timp: 4h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa.
Le indepartam coditele si le scoatem samburii.Cantitatea de la ingrediente de
care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa) punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul.
Le lasam asa cam 1 ora pentru a-si lasa sucul, timp in care mai invartim din cand in cand in oala, usor fara a zdrobi visinele.
Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si o lasam sa fiarba.
La inceput invartim mai des, pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala, apoi din cand in cand.
O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin.
Eu am inchis dulceata cand am considerat ca e suficient de grosuta.
Am luat putin pe o farfurie, am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita, adica e lipicioasa, am luat-o de pe foc.
Borcanele le spalam in momentul in care punem dulceata pe foc cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Punem dulceata fierbinte in borcane, imediat ce inchidem ochiul aragazul.
Deasupra punem fie putin conservant, fie pisam niste aspirine si punem cate un praf.
Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 castroane si jumatate de visine
  • 2 kg zahar
  • aspirina sau conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet