Dulceata de visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Dulceata de visine

Ingrediente

  • 1100 g visine (900 g fara samburi);
  • 600 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de gusturile dvs);
  • 1 pahar cu apa;
  • Jumatate pastaie de vanilie.

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de visine. Fara conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. Se pastreaza la frigider.

Mod de preparare:

Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine.

Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

A doua zi, se adauga in cratita si un pahar de apa si o jumatate de pastaie de vanilie si le fierbem cam 30-40 de minute.

Acum incepe operatiunea mai placuta: testarea. Vom sti ca e gata atunci cand picatura de sirop nu curge, nu se mai prelinge. Luam focul si lasam la racit.

Se toarna dulceata in borcane si se eticheteaza.

Din 900 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata plus cateva farfurioare pentru degustatori ^.^

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise