autor:

Anca E. Voicu

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Dulceata de visine

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2015

Ingrediente
1100 g visine (900 g fara samburi), 600 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de gusturile dvs), 1 pahar cu apa, Jumatate pastaie de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de visine. Fara conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. Se pastreaza la frigider.

Mod de preparare:
Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine.
Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar.
Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

A doua zi, se adauga in cratita si un pahar de apa si o jumatate de pastaie de vanilie si le fierbem cam 30-40 de minute.

Acum incepe operatiunea mai placuta: testarea. Vom sti ca e gata atunci cand picatura de sirop nu curge, nu se mai prelinge. Luam focul si lasam la racit.

Se toarna dulceata in borcane si se eticheteaza.

Din 900 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata plus cateva farfurioare pentru degustatori ^.^

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.Cantitatea

0 voturi    0 comentarii
4h 50 min
Conserve si muraturi
Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1100 g visine (900 g fara samburi)
  • 600 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de gusturile dvs)
  • 1 pahar cu apa
  • Jumatate pastaie de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri pentru copii

Budinca de gris Budinca de gris

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile. Incorporam grisul treptat cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatita germana cu miere si fructe Clatita germana cu miere si fructe

Batem ouale si adaugam faina, praful de sare si esenta de vanilie. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ratatouille de legume cu branza