autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de visine

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
2 kg visine (cantarite dupa scoaterea samburilor), 1,3 kg zahar, 2 pahare apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec, intr-o dupa amiaza de vara ori ca sa va bucuram de ea la iarna, cand avem mai putine fructe.



Se spala fructele, se scot samburii.

Se pun intr-un vas adanc, se adauga zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar si in functie de cat de dulce doriti sa fie dulceata.



Se lasa pana seara, ca sa isi lase sucul, apoi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu doua pahare cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Folositi o cratita mare pentru ca, la fierbere, dulceata se umfla, face spuma si veti avea nevoie de loc suficient, abia apoi va scadea.

Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca (cu miscari line, nu energic ca la creme). Se fierbe la foc mic, pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.



Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.



Timp de pregatire: aprox 1h + cateva ore necesare fructelor sa isi lase sucul

Timp de gatire: aprox 1h 20min

Portii: 3 borcane de 700 g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-visine-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
DULCEATA DE VISINE

DULCEATA DE VISINE

Se spala visinele,se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza

12 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg visine (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1,3 kg zahar
  • 2 pahare apa

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rasturnata cu visine si frisca