autor:

lumi

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de visine cu samburii scosi (se poate masura cu farfuria adanca 3 kg fiind 3 farfurii adanci)2 kg de zahar (cine vrea mai dulce 2,5 kg), borcanele cu capac in filet (ies cam 6 borcanele de 0,4 kg), 1 pahar cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii de la visine si se asaza intr-o cratita mai mare cu 1/2kg zahar peste ele pentru a se lasa zeama (de seara pana dimineata sau 3-4 ore).

Se scurge zeama si se mai adauga 1 pahar cu apa si cele 2 kg de zahar si se da in cateva clocote pentru a se dizolva zaharul.

Se adauga visinele si se fierbe pana se leaga (se ia cu lingura din zeama si se verifica daca se aduna ca o bomboana).

Se spumeaza tot timpul.

Cand compozitia e calda se asaza in borcanele si se lasa sa se raceasca, se infileteaza capacele si se asaza intr-o cratita la fiert, cca 20 min.

Trebuie sa puneti si etichete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinele spalate, curatate de codite si de samburi, se pun intro oala, se adauga cele 2 plicuri de

6 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat).

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Imi place foarte mult!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte buna!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    O bunatate,arata asa de bine ca deja salivez.Felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Dulceata de visine imi place foarte mult, mai ales cu clatite. Minunat arata !

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      o bunatate dulceata asta,e una din preferatele mele

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      E preferata mea dulceata asta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Imi place f mult...Eu las un pic dulceata sa se racoreasca si o torn fierbinte in borcane ,capsez bine borcanele si se pastreaza f bine...Mereu imi ramana gemuri,dulceturi de la an la an...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Se spumeaza dulceata din cand in cand.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      In trecut se servea dulceata pe farfurioara si cu un pahar cu apa .

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Dulceata se pune in borcane si se fierbe pentru a tine cam 2 ani!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu pun dulceata fierbinte in borcane,le infiletez si las borcanele 30 min pe capac.Nu le mai sterilizez si tin foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de visine cu samburii scosi (se poate masura cu farfuria adanca 3 kg fiind 3 farfurii adanci)2 kg de zahar (cine vrea mai dulce 2,5 kg)
  • borcanele cu capac in filet (ies cam 6 borcanele de 0,4 kg)
  • 1 pahar cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de pere