autor:

Varadi Silvia

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Ingrediente
4 kg visine, 3 kg zahar, 1 baton de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie-zeama, 30g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata visinile de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de visine si unul de zahar pana se terima visinile.Se lasa sa stea cateva ore,sau pana a doua zi ca visinile sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara.Se fierb la foc mare la incepu,cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.Se toarna fierninte in borcane,se pun capacele.Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le lai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.Apoi le punem la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dulceata de visine

Placinta cu mere si dulceata de visine

Se amesteca toate ingredientele uscate in ordinea enumerata pana rezulta un aluat omogen si usor

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Monica,untul are rolul de a impidica formarea spumei.Asa nu mai trebuie sa pazesti dulceata sa tot aduni spuma.E valabil pentru orice fel de dulceata faci.

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Hmm.si eu chiar azi am facut dulceata de visine,dar nu am stiut de unt, ce rol are oare?

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Foarte buna! O sa fac si eu.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Eu fac 1 kilogram de visine la 1 kg de zahar. Probabil ca tinutul la cuptor o face sa nu fermenteze.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 kg visine
  • 3 kg zahar
  • 1 baton de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie-zeama
  • 30g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Monica,untul are rolul de a impidica formarea spumei.Asa nu mai trebuie sa pazesti dulceata sa tot aduni spuma.E valabil pentru orice fel de dulceata faci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de afine