autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine (reteta clasica)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg si jumatate visine fara samburi, 1kg si 200 grame zahar, 1 lingurita sare de lamaie, 2 vanilii (opţional). Mentionez ca la un kg de fructe am folosit 800 g zahar.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta, o foloseam inainte de aparitia gel fixului pe piata.
Mod de preparare: Se aleg visine sanatoase, se spala, se scot samburii, se pun fructele intrun vas corespunzator(un cratit) si se acopera cu zahar cateva ceasuri bune (eu le-am lasat peste noapte). Se pune cratitul la foc si se amesteca usor pana la topirea zaharului. Eu am scurs o parte din sirop si am facut un sirop de visine. Se fierbe dulceata la foc potrivit timp de o ora, amestecand usor sa nu se prinda de cratita, dupa care se pune in borcane cu capac filetat, bine spalate si sterilizate (metoda mea de sterilizare in cuptor). Borcanele se pun la dunst uscat (se acopera cu o patura groasa) pana a doua zi cand se pot depozita in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine (reteta clasica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zeama de corcoduse

Zeama de corcoduse

1. Se spala corcodusele bine si li se indeparteaza coditele. 2. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare

23 voturi    13 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Pesmet de casa

Pesmet de casa

Cand va ramane paine, nu o aruncati, taiati-o felii si uscati-o putin la cuptor ca sa nu mucegaiasca.

11 voturi    9 comentarii
25 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 06 iulie 2018

    Foarte buna reteta .Mai asteptam si alte retete.

  • Fara foto

    Monica , 29 iunie 2017

    Aceasta este reteta pe care o stiu de la mama si este foarte buna.Multumesc.

  • Fara foto

    Marinela Simona Nachescu , 06 iulie 2016

    Va multumim !

    • Fara foto

      Argenti Sebastiano , 10 iulie 2015

      Cate bordeie, atatea obiceie, se pare ca nu ati invatat prea bine reteta de dulceata de visine...Sunt barbat dar ma pricep mai bine ca domniile voastre...

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 18 iunie 2015

      Elena, in reteta am scris despre 1200 gr zahar la 1500 gr fructe curatate. Daca la 1000 grame fructe am pus 800 g zahar, la 500 grame fructe, am folosit 400 grame zahar. Deci pt 1,5 kg visine=1,2 kg zahar. Nu am scris nicaieri de 850 grame zahar. Pt mine era clar. Iti multumesc pt faptul ca mi-ai citit reteta. Daca mai ai vreo nelamurire, cu drag iti raspund, cand vad comentariul. Numai bine.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 18 iunie 2015

      Draga Elena, trebuie adaugata sare de lamaie. Uneori si mie mi se intampla, insa abia se tine dulceata mai mult timp, cu siguranta nu se strica.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 18 iunie 2015

      Daca s-a intamplat asta, cu siguranta ai fiert-o cam mult.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 18 iunie 2015

      Petronela, eu folosesc doar borcane cu capac. Procedeul meu este acelasi in fiecare an: borcanele bine spalate si clatite sunt puse in cuptorul aragazului cam 10-15 minute, la foc minim.

    • Fara foto

      Elena Parscoveanu , 13 iunie 2015

      Pai ori punem 850 gr zahar sau 1,200 gr la 1,500 gr de fructe?Ori ,ori nu e claR!

    • Fara foto

      Elena Mirila , 11 iunie 2015

      care este secretul,ca dulceata sa ramana rosie,caci mie imi ese neagra?

    • Fara foto

      mili , 06 iunie 2015

      Super buna . O fac in fiecare an

    • Fara foto

      hognogi floarea , 02 iulie 2014

      si eu vreau sa fac o sa umez reteta

    • Fara foto

      Eftene Constanta , 02 iulie 2014

      cate borcane au iesit din un kilogram si jumatete de visine?

    • Fara foto

      Laura Rotariu , 29 iunie 2014

      asta da reteta din batrini

    • Fara foto

      Tudor Florin , 21 iunie 2014

      incerc si eu super

    • Fara foto

      Petronela Popovici , 19 iunie 2014

      cum se sterilizeaza borcanele ca sa nu prinda aer

    • Fara foto

      Rodica Mihut , 03 iunie 2014

      Multumesc mult.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 03 iunie 2014

      Rodica draga, nu pun niciun fel de conservant. Daca este suficient zahar si borcanele sunt sterilizate nu e nevoie de nimic. Daca vrei mai multe retete de conserve, poti intra aici: http://dulcesarat.blogspot.com

    • Fara foto

      Rodica Mihut , 02 iunie 2014

      La dulceata, nu folositi nici un conservant?

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 02 iunie 2014

      Draga Gina, dupa ce ai fiert dulceata, pune cateva picaturi pe o farfurioara sa se raceasca, daca se ,,leaga,, atunci ai ajuns la consistenta necesara.

    • Fara foto

      Adriean Nastase , 18 iunie 2013

      Asa o fac si eu, cu garantie minim doi ani....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • 1 kg si jumatate visine fara samburi
  • 1kg si 200 grame zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 2 vanilii (opţional). Mentionez ca la un kg de fructe am folosit 800 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

elena

Foarte buna reteta .Mai asteptam si alte retete.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de capsuni