Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert aproximativ 25 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros.
Se pun florile de salcam in sirop si se lasa sa fiarba 25-30 minute. Cand dulceata este bine legata se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se mai lasa pe foc foarte putin cat mai da un clocot, apoi se opreste focul.
Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii