autor:

SIMONA PATRAS

» » Conserve si muraturi

Dulceata din flori de salcam

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2014

Ingrediente
* 250 g flori de salcam, * 300 g zahar, * 300 ml apa, * zeama de la o lamaie, * 1 zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert aproximativ 25 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros.



Se pun florile de salcam in sirop si se lasa sa fiarba 25-30 minute. Cand dulceata este bine legata se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se mai lasa pe foc foarte putin cat mai da un clocot, apoi se opreste focul.



Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

4 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem

49 voturi    16 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • * 250 g flori de salcam
  • * 300 g zahar
  • * 300 ml apa
  • * zeama de la o lamaie
  • * 1 zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
mostarda de mandarine