Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa la scurs intr-o sita .
Intr-o oala punem zaharul, turnam apa cat sa se acopere zaharul si se fierbe pana se formeaza un sirop un pic mai gros. Cand clocoteste adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si florile de salcam.
Lasam sa fiarba pana cand dulceata este legata si are consistenta mierii.
Umplem borcanele spalate si uscate cu dulceata fierbinte, infiletam bine capacele si le lasam sa se raceasca asezate invers, pe capac, pentru a nu pătrunde aerul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii