Dulceata din flori de salcam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata din flori de salcam

Ingrediente

  • 600 g flori salcam
  • apa cat se acopera zaharul din cratita
  • 1 kg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie mai mica

Mod de preparare

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa la scurs intr-o sita .

Intr-o oala punem zaharul, turnam apa cat sa se acopere zaharul si se fierbe pana se formeaza un sirop un pic mai gros. Cand clocoteste adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si florile de salcam.

Lasam sa fiarba pana cand dulceata este legata si are consistenta mierii.

Umplem borcanele spalate si uscate cu dulceata fierbinte, infiletam bine capacele si le lasam sa se raceasca asezate invers, pe capac, pentru a nu pătrunde aerul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor