Dulceata din flori de salcam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata din flori de salcam

Ingrediente

  • 600 g flori salcam
  • apa cat se acopera zaharul din cratita
  • 1 kg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie mai mica

Mod de preparare

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa la scurs intr-o sita .

Intr-o oala punem zaharul, turnam apa cat sa se acopere zaharul si se fierbe pana se formeaza un sirop un pic mai gros. Cand clocoteste adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si florile de salcam.

Lasam sa fiarba pana cand dulceata este legata si are consistenta mierii.

Umplem borcanele spalate si uscate cu dulceata fierbinte, infiletam bine capacele si le lasam sa se raceasca asezate invers, pe capac, pentru a nu pătrunde aerul.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi