autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Dulceata din flori de salcam

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2011

Ingrediente
O delicateta, parfumata si deosebit de fina care ne incanta simturile…, , 500g flori de salcam (curatate de cotor), 3kg zahar, 3L apa, 9 lingurite zeama de lamiae

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert.
Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem intr-un bol mare si le spalam in mai multe ape reci, dupa care le asezam intr-un tifon pe care-l legam la capeti. Punem intr-o cratita apa la fiert si cand da in clocot, introducem tifonul cu flori, pentru 3-4’, pentru a le opari, dupa care le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs. Apa in care le-am oparit se arunca.
Dupa aproximativ 60’ siropul este putin legat si acum adaugam zeama de lamiae si florile de salcam bine stoarse. Lasam la foc mic sa fiarba, amestecand din cand pana dulceata este bine legata (scade aproape la jumatate) si eu am fiert-o 4,5h.
Intre timp ne pregatim cateva borcanele pe care le spalam bine si le lasam la uscat.
Cand dulceata este gata, o punem fierbinte, in borcane, le infiletam si le asezam cu capacul in jos. Punem borcanele in paturi la dinstuit, pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

3 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Maria Grozi , 30 mai 2014

    Sa aveti pofta ! Ma bucur tare mult ca va place aceasta delicioasa, parfumata si aromata dulceata :)

  • Fara foto

    Loredana Boca , 25 mai 2014

    am facut-o abia acum pentru 1 oara in viata este super buna place si sotului meu care nu intelegea ce fac eu multumesc mult

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

    Multumesc draga Dora si ma bucur mult daca te-am ajutatat. Pupici!

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

      iti multumesc o cautam demult e super

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Corina mie mi-au iesit 12 borcanele de 300g, dar acuma depinde si de cat de mult/putin o lasi la fiert. Sa pui si tu retetele cu dulceturi...aici pe gustos sa le vedem si noi. Pupici si weekend placut !

    • corina

      corina (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

      Lia..cam cite borcanele iti ies dintr-o portie ???

    • corina

      corina (Chef de cuisine) , 28 mai 2011

      Lia..anul acesta nu mai pot face dar la anul o sa o fac cu siguranta..in schimb voi face dulceata din trandafir si din fructe de soc..sint o bunatate!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      Multumesc Licuta...asa e dulce ca mierea si parfumata yumi,yumi...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      Gabi cu mare drag, sigur ca aduc...numai sa ne ajute DD, sa ne putem intalni asa cum ne dorim. Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      Mia, Adriana, Mihaela, va multumesc foarte mult pentru aprecieri. Pupici.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 22 mai 2011

      cred ca este foarte parfumata...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2011

      ce bunatate Lia ;sper sa vii cu o mostra la Alba felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Adevarata delicatesa!***** Ce frumos cos de dulceturi; elegant asa cum ne-ai obisnuit ...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      o bunatate*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

      Cred ca-i foarte gustoasa,felicitari.......*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • O delicateta
  • parfumata si deosebit de fina care ne incanta simturile…
  • 500g flori de salcam (curatate de cotor)
  • 3kg zahar
  • 3L apa
  • 9 lingurite zeama de lamiae

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc draga Dora si ma bucur mult daca te-am ajutatat. Pupici!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati