Ingrediente
O delicateta, parfumata si deosebit de fina care ne incanta simturile…, , 500g flori de salcam (curatate de cotor), 3kg zahar, 3L apa, 9 lingurite zeama de lamiae
Dificultate: Medie | Timp: 4h 30 min
50 voturi
Mod de preparare
Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem intr-un bol mare si le spalam in mai multe ape reci, dupa care le asezam intr-un tifon pe care-l legam la capeti. Punem intr-o cratita apa la fiert si cand da in clocot, introducem tifonul cu flori, pentru 3-4’, pentru a le opari, dupa care le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs. Apa in care le-am oparit se arunca.
Dupa aproximativ 60’ siropul este putin legat si acum adaugam zeama de lamiae si florile de salcam bine stoarse. Lasam la foc mic sa fiarba, amestecand din cand pana dulceata este bine legata (scade aproape la jumatate) si eu am fiert-o 4,5h.
Intre timp ne pregatim cateva borcanele pe care le spalam bine si le lasam la uscat.
Cand dulceata este gata, o punem fierbinte, in borcane, le infiletam si le asezam cu capacul in jos. Punem borcanele in paturi la dinstuit, pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011
Multumesc draga Dora si ma bucur mult daca te-am ajutatat. Pupici!
dora (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011
iti multumesc o cautam demult e super
Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
Corina mie mi-au iesit 12 borcanele de 300g, dar acuma depinde si de cat de mult/putin o lasi la fiert. Sa pui si tu retetele cu dulceturi...aici pe gustos sa le vedem si noi. Pupici si weekend placut !
corina (Chef de cuisine) , 29 mai 2011
Lia..cam cite borcanele iti ies dintr-o portie ???
corina (Chef de cuisine) , 28 mai 2011
Lia..anul acesta nu mai pot face dar la anul o sa o fac cu siguranta..in schimb voi face dulceata din trandafir si din fructe de soc..sint o bunatate!!!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011
Multumesc Licuta...asa e dulce ca mierea si parfumata yumi,yumi...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011
Gabi cu mare drag, sigur ca aduc...numai sa ne ajute DD, sa ne putem intalni asa cum ne dorim. Pupici.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011
Mia, Adriana, Mihaela, va multumesc foarte mult pentru aprecieri. Pupici.
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 22 mai 2011
cred ca este foarte parfumata...
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2011
ce bunatate Lia ;sper sa vii cu o mostra la Alba felicitari
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011
Adevarata delicatesa!***** Ce frumos cos de dulceturi; elegant asa cum ne-ai obisnuit ...
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 mai 2011
o bunatate*****
mia (Chef de cuisine) , 20 mai 2011
Cred ca-i foarte gustoasa,felicitari.......*****