Dulceata din fructe de soc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Dulceata din fructe de soc

Ingrediente

  • 1kg fructe de soc, 1k g zahar, 150 ml apa,
  • 3-4 linguri zeama de lamaie, 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!

Fructele de soc se desprind de pe crengute,

se spala si se lasa sa se scurga bine de apa.

Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pana se formeaza un sirop mai gros.

Se adauga fructele de soc si se lasa la fiert 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor