Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert.
Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal.
Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10’. Scoatem gogonelele tot cu strecuratoare si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.
Punem apa, vanilia si zaharul, intr-o oala la fiert, pentru a se forma siropul. Intre timp curatam pielita de pe gogonele si cand siropul este legat, adaugam gogonelele si zeama de lamaie. Lasam la fiert pana se leaga dulceata, eu le-am fiert 70’ si din cand in cand, am indepartat spuma. Inainte cu 5’ de a fi gata, i-am adaugat colorantul.
Cat timp fierbe dulceata, ne pregatim 5 borcanele 375g (spalam/uscam). Cand dulceata s-a legat suficient de bine, o punem fierbinte in borcanele, le punem capacele si le asezam in paturi pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta bun !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii