autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Dulceata in 3 straturi (6 borcane de 450 ml

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
500g coacaze negre,500g caise,500g capsuni,1,5 kg zahar,1 1/2 plic gelfix,9 linguri suc de lamaie, linguri lichior de afine,3 linguri rom alb,3 linguri zmeurata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Coacazele le amestecam cu 500g zahar,1/2 plic gelfix,3 linguri suc de lamaie si lichiorul de afine.Caisele(fara samburi),le amestecam cu 500g zahar,1/2 plic gelfix,combinat cu 3 linguri suc de lamaie si rom.Zmeura se pune impreuna cu alte 500g zahar,1/2 plic gelfix,restul sucului de lamaie si zmeurata.Lasam cele 3 compozitii acoperite,1 ora.Dupa aceea ,dam in clocot compozitia de coacaze 2-3 minute.Umplem cate 1/3 din fiecare borcan cu dulceata obtinuta,si o lasam sa se raceasca pana la turnarea unui nou strat de dulceata.
Procedam in acelasi mod cu amestecurile de caise si zmeura.Borcanele se capseaza ermetic si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata in 3 straturi (6 borcane de 450 ml" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti cornichon in otet

Castraveti cornichon in otet

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele

24 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si

51 voturi    9 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Cine are timp poate pregati dulceata fara gelfix.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Nu-i mai bine sa le facem separat pe fiecare?Daca imi trebuie cea de la fundul borcanului sunt nevoita sa le scot pe celelalte?!Cred ca arata bine borcanele,dar nu cred ca e practic.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500g coacaze negre,500g caise,500g capsuni,1,5 kg zahar,1 1/2 plic gelfix,9 linguri suc de lamaie, linguri lichior de afine,3 linguri rom alb,3 linguri zmeurata

Raporteaza reteta

zana b. (Chef de cuisine)

Cine are timp poate pregati dulceata fara gelfix.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveciori dupa reteta bulgareasca