Dulceata in 3 straturi (6 borcane de 450 ml

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g coacaze negre
  • 500g caise
  • 500g capsuni
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 1 1/2 plic gelfix
  • 9 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri lichior de afine
  • 3 linguri rom alb
  • 3 linguri zmeurata

Mod de preparare

Coacazele le amestecam cu 500g zahar,1/2 plic gelfix,3 linguri suc de lamaie si lichiorul de afine.Caisele(fara samburi),le amestecam cu 500g zahar,1/2 plic gelfix,combinat cu 3 linguri suc de lamaie si rom.Zmeura se pune impreuna cu alte 500g zahar,1/2 plic gelfix,restul sucului de lamaie si zmeurata.Lasam cele 3 compozitii acoperite,1 ora.Dupa aceea ,dam in clocot compozitia de coacaze 2-3 minute.Umplem cate 1/3 din fiecare borcan cu dulceata obtinuta,si o lasam sa se raceasca pana la turnarea unui nou strat de dulceata.

Procedam in acelasi mod cu amestecurile de caise si zmeura.Borcanele se capseaza ermetic si se pun in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise