autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Dulceata in straturi

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2006

Ingrediente
(6 borcane de 450ml.):500gr. coacaze negre, 1,5kg. zahar, 11/2plic de Gelfix, 9linguri de suc de lamaie, 3 linguri lichior de afine, 500gr. pulpa de caise, 3linguri de rom alb, 500gr. capsuni,3linguri zmeurata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca coacazele cu 500gr. zahar, 1/2 plic gelfix, 3linguri suc de lamaie si lichiorul de afine. Se amesteca caisele cu 500gr. zahar,1/2 plic de gelfix, combinat in prealabil cu 3 linguri suc de lamaie si cu romul. Zmeura se pune laolalta cu cu alte 500gr. zahar,1/2plic de gelfix, 3 linguri suc de lamaie si zmeurata. Se lasa cele 3 compozitii acoperite 60 min. Se da in clocot 2-3min. compozitia de coacaze. Umpleti cate 1/3 din fiecare borcan cu dulceata obtinuta. Procedati in acelasi fel cu amestecurile de caise si zmeura. Dupa ce ati pus ultimul strat de dulceata , puneti capacele borcanelor si sigilati-le.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti covasiti

Castraveti covasiti

Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele

7 voturi    4 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Sos turbat

Sos turbat

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume

19 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • (6 borcane de 450ml.):500gr. coacaze negre
  • 1,5kg. zahar
  • 11/2plic de Gelfix
  • 9linguri de suc de lamaie
  • 3 linguri lichior de afine
  • 500gr. pulpa de caise
  • 3linguri de rom alb
  • 500gr. capsuni,3linguri zmeurata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei bulgaresti la borcan