autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Dulceata in straturi

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2006

Ingrediente
(6 borcane de 450ml.):500gr. coacaze negre, 1,5kg. zahar, 11/2plic de Gelfix, 9linguri de suc de lamaie, 3 linguri lichior de afine, 500gr. pulpa de caise, 3linguri de rom alb, 500gr. capsuni,3linguri zmeurata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca coacazele cu 500gr. zahar, 1/2 plic gelfix, 3linguri suc de lamaie si lichiorul de afine. Se amesteca caisele cu 500gr. zahar,1/2 plic de gelfix, combinat in prealabil cu 3 linguri suc de lamaie si cu romul. Zmeura se pune laolalta cu cu alte 500gr. zahar,1/2plic de gelfix, 3 linguri suc de lamaie si zmeurata. Se lasa cele 3 compozitii acoperite 60 min. Se da in clocot 2-3min. compozitia de coacaze. Umpleti cate 1/3 din fiecare borcan cu dulceata obtinuta. Procedati in acelasi fel cu amestecurile de caise si zmeura. Dupa ce ati pus ultimul strat de dulceata , puneti capacele borcanelor si sigilati-le.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Fasole verde pentru iarna la borcan

Fasole verde pentru iarna la borcan

Se rup coditele, se spala in două ape. La un litru de apă + o lingură rasă de sare grunjoasă

0 voturi    0 comentarii
47h
Conserve si muraturi
Compot de dovlecei !!!

Compot de dovlecei !!!

Dovleceii se curata de coaja si seminte. Se taie cubulete mai mari(2/2cm) Se amesteca cu 2 pliculete

29 voturi    4 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • (6 borcane de 450ml.):500gr. coacaze negre
  • 1,5kg. zahar
  • 11/2plic de Gelfix
  • 9linguri de suc de lamaie
  • 3 linguri lichior de afine
  • 500gr. pulpa de caise
  • 3linguri de rom alb
  • 500gr. capsuni,3linguri zmeurata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri