Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel culoarea finala a dulcetii va fi mai intensa.
Separat intr-o cratita adaugam apa, vanilia si zaharul si dam la fiert. Amestecam putin sa se topeasca zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Daca se formeaza spuma deasupra, o vom indeparta cu o lingura, cand siropul incepe sa se lege, indepartam bucatile de vanilie si adaugam petalele de mac. Amestecam des sa nu se lipeasca si fierbem in continuare , cam 20-25' .
Punem dulceata fierbinte in borcanele dinainte sterilizate , inchidem capacele si asezam borcanele cu gura in jos. Dupa 15-20' intoarcem borcanele in pozitie normala si le lasam sa se raceasca.
Stergem cu un servet umed fiecare borcan in parte ;-) , etichetam si asezam borcanele pe raft in camara . :lol:
Pofta buna !
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii