Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel culoarea finala a dulcetii va fi mai intensa.
Separat intr-o cratita adaugam apa, vanilia si zaharul si dam la fiert. Amestecam putin sa se topeasca zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Daca se formeaza spuma deasupra, o vom indeparta cu o lingura, cand siropul incepe sa se lege, indepartam bucatile de vanilie si adaugam petalele de mac. Amestecam des sa nu se lipeasca si fierbem in continuare , cam 20-25' .
Punem dulceata fierbinte in borcanele dinainte sterilizate , inchidem capacele si asezam borcanele cu gura in jos. Dupa 15-20' intoarcem borcanele in pozitie normala si le lasam sa se raceasca.
Stergem cu un servet umed fiecare borcan in parte ;-) , etichetam si asezam borcanele pe raft in camara . :lol:
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii