autor:

Cosmina Maria_Preduchin

» » Dulciuri diverse

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru 8 eclaire:6cl de apa,6cl de lapte,50g de unt+5g pentru a unge tava,1lingurita de zahar,un praf de sare,75g de faina cernuta+10g pentru tava,2 oua,1 ou pentru a unge eclairele.Crema de ciocolata:3 galbenusuri,85g de zahar,500 ml de lapte,40g de faina,20g de ciocolata praf.Pentru decoratie 80g de fondant

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam laptele rece putin cate putin si continuam amestecand bine.Apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza bine.Punem ciocolata si continuam mestecand.Introducem bolul in microunda 4 minute,scoatem si mestecam bine apoi introducem alte 4 minute.Din nou il scoatem si amestecam bine si il lasam sa se raceasca.Acum pregatim eclairele.Punem cuptorul la incalzit la 200 grade.Incalzim intr-un recipient,apa,laptele,untul,zaharul si sarea.Il dam la o parte cand incepe sa fiarba si adaugam faina.Amestecam bine si il punem din nou pe foc un minut fara sa lasam de mestecat.Aluatul trebuie sa se desprinde de pe peretii oalei.Adaugam cele 2 oua,unul cate unul si amestecam.Imediat il luam de pe foc.Ungem tava cu unt si faina.Umplem un pos de ornare cu acest aluat si formam in tava 8 bastoane de vreo 10cm de lungi.Batem oul si le ungem pe deasupra si cu o furculita facem niste dungi pe deasupra in lungime.Le punem la cuptor vreo 20 minute si nu deschidem usa im primele 15 minute.Apoi le lasam sa se raceasca.Odata ce s-au racit le taiam in lungime cu un cutit de paine si le umplem cu crema de ciocolata cu ajutorul cu ajutorul posului si le inchidem usor cu degetele.Intr-o oala punem fondantul la incalzit la foc mic atat cat sa se inmoaie putin.Cu o spatula de silicon amestecam fondantul pana ajunge la temperatura de 35grade.Acoperim ecairele cu fondantul si retiram excesul cu ajutorul spatulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclaire cu fondant si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Mihaela_Preduchin

    Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar) , 10 septembrie 2013

    e retata veche dar mai buna.yummmm

  • Cosmina Maria_Preduchin

    Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2013

    cum nu intelegi?prima data faci crema asa cu am explicat:Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam laptele rece putin cate putin si continuam amestecand bine.Apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza bine.Punem ciocolata si continuam mestecand.Introducem bolul in microunda 4 minute,scoatem si mestecam bine apoi introducem alte 4 minute.Din nou il scoatem si amestecam bine si il lasam sa se raceasca.Si acum incepi sa faci eclairele:Punem cuptorul la incalzit la 200 grade.Incalzim intr-un recipient,apa,laptele,untul,zaharul si sarea. dam la o parte cand incepe sa fiarba si adaugam faina.Amestecam bine si il punem din nou pe foc un minut fara sa lasam de mestecat.Aluatul trebuie sa se desprinde de pe peretii oalei.Adaugam cele 2 oua,unul cate unul si amestecam.Imediat il luam de pe foc.Ungem tava cu unt si faina.Umplem un pos de ornare cu acest aluat si formam in tava 8 bastoane de vreo 10cm de lungi.Batem oul si le ungem pe deasupra si cu o furculita facem niste dungi pe deasupra in lungime.Le punem la cuptor vreo 20 minute si nu deschidem usa im primele 15 minute.Apoi le lasam sa se raceasca.Odata ce s-au racit le taiam in lungime cu un cutit de paine si le umplem cu crema de ciocolata cu ajutorul cu ajutorul posului si le inchidem usor cu degetele.Intr-o oala punem fondantul la incalzit la foc mic atat cat sa se inmoaie putin.Cu o spatula de silicon amestecam fondantul pana ajunge la temperatura de 35grade.Acoperim ecairele cu fondantul si retiram excesul cu ajutorul spatulei.

  • Mariana Andor , 10 septembrie 2013

    nu anteleg nimic spune cum se face crema si tuto.

    • Cosmina Maria Preduchin , 07 septembrie 2013

      aiii dar ai dreptate, din atata graba, va rog sa ma scuzati.La crema se folosesc 3 galbenusuri, iar pentru eclere sunt 6 cl de lapte.Imi cer sincer scuze si sper sa nu se mi se mai repete.Multumesc frumos pentru ca mi-ai atras atentia.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 8 eclaire:6cl de apa,6cl de lapte,50g de unt+5g pentru a unge tava,1lingurita de zahar,un praf de sare,75g de faina cernuta+10g pentru tava,2 oua,1 ou pentru a unge eclairele.Crema de ciocolata:3 galbenusuri,85g de zahar,500 ml de lapte,40g de faina,20g de ciocolata praf.Pentru decoratie 80g de fondant

Raporteaza reteta

Retete
de Cosmina Maria_Preduchin
Tort de clatite

Tort de clatite

Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Salam de biscuti cu crema

Salam de biscuti cu crema

Aluatul:biscuitii se macina,apoi se amesteca cu margarina,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Macarons

Macarons

CREMA:Punem la fiert frisca si o turnam peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Amestecam bine

3 voturi    5 comentarii
2h 12 min
Dulciuri diverse

Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar)

e retata veche dar mai buna.yummmm

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Biscotti cu nuci si ciocolata