autor:

rosca constanta

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Ecleruri: 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 pahar faina, , Crema: 1 litru lapte, 3 oua (galbenusurile), 1 pahar faina, 1 pahar jumatate de zahar, zahar vanilat., , Glazura: 2 linguri smantana, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Eclerurile: se pune apa si uleiul intr o cratita iar cind incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca pina se incorporeaza totul. Se da la o parte, iar cind este aproape rece se adauga 3 oua pe rind. Se pune compozitia intr-o punga care se taie putin la colt si se toarna in tava sub forma de betisoare si se coc



Crema: se amesteca totul pe foc pina se ingroasa .Se da pe marginea plitei si se bat cele 3 albusuri spuma dupa care se amesteca cu restul compozitiei



Glazura: se lasa sa dea citeva clocote, dupa care se ia dupa foc si se orneaza eclerurile.



Asamblare: Ecleurile coapte se decupeaza ca un capacel deasupra si se umplu cu crema. Se acopera cu capacelul decupat si se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ECLER

ECLER

Cum am procedat: apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Inimioare dulci – ecler

Inimioare dulci – ecler

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ecleruri: 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar faina
  • Crema: 1 litru lapte
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar jumatate de zahar
  • zahar vanilat.
  • Glazura: 2 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Desert cu spuma de capsuni