autor:

rosca constanta

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Ecleruri: 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 pahar faina, , Crema: 1 litru lapte, 3 oua (galbenusurile), 1 pahar faina, 1 pahar jumatate de zahar, zahar vanilat., , Glazura: 2 linguri smantana, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Eclerurile: se pune apa si uleiul intr o cratita iar cind incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca pina se incorporeaza totul. Se da la o parte, iar cind este aproape rece se adauga 3 oua pe rind. Se pune compozitia intr-o punga care se taie putin la colt si se toarna in tava sub forma de betisoare si se coc



Crema: se amesteca totul pe foc pina se ingroasa .Se da pe marginea plitei si se bat cele 3 albusuri spuma dupa care se amesteca cu restul compozitiei



Glazura: se lasa sa dea citeva clocote, dupa care se ia dupa foc si se orneaza eclerurile.



Asamblare: Ecleurile coapte se decupeaza ca un capacel deasupra si se umplu cu crema. Se acopera cu capacelul decupat si se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ecler Doina

Ecler Doina

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

38 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ecleruri: 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar faina
  • Crema: 1 litru lapte
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar jumatate de zahar
  • zahar vanilat.
  • Glazura: 2 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Ciocolata de casa cu nuci si arahide