autor:

rosca constanta

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Ecleruri: 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 pahar faina, , Crema: 1 litru lapte, 3 oua (galbenusurile), 1 pahar faina, 1 pahar jumatate de zahar, zahar vanilat., , Glazura: 2 linguri smantana, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Eclerurile: se pune apa si uleiul intr o cratita iar cind incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca pina se incorporeaza totul. Se da la o parte, iar cind este aproape rece se adauga 3 oua pe rind. Se pune compozitia intr-o punga care se taie putin la colt si se toarna in tava sub forma de betisoare si se coc



Crema: se amesteca totul pe foc pina se ingroasa .Se da pe marginea plitei si se bat cele 3 albusuri spuma dupa care se amesteca cu restul compozitiei



Glazura: se lasa sa dea citeva clocote, dupa care se ia dupa foc si se orneaza eclerurile.



Asamblare: Ecleurile coapte se decupeaza ca un capacel deasupra si se umplu cu crema. Se acopera cu capacelul decupat si se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Ecler

Tort Ecler

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ecleruri: 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar faina
  • Crema: 1 litru lapte
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar jumatate de zahar
  • zahar vanilat.
  • Glazura: 2 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ravani prajitura cu gris reteta originala