autor:

rosca constanta

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rosca constanta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Ecleruri: 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 pahar faina, , Crema: 1 litru lapte, 3 oua (galbenusurile), 1 pahar faina, 1 pahar jumatate de zahar, zahar vanilat., , Glazura: 2 linguri smantana, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Eclerurile: se pune apa si uleiul intr o cratita iar cind incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca pina se incorporeaza totul. Se da la o parte, iar cind este aproape rece se adauga 3 oua pe rind. Se pune compozitia intr-o punga care se taie putin la colt si se toarna in tava sub forma de betisoare si se coc



Crema: se amesteca totul pe foc pina se ingroasa .Se da pe marginea plitei si se bat cele 3 albusuri spuma dupa care se amesteca cu restul compozitiei



Glazura: se lasa sa dea citeva clocote, dupa care se ia dupa foc si se orneaza eclerurile.



Asamblare: Ecleurile coapte se decupeaza ca un capacel deasupra si se umplu cu crema. Se acopera cu capacelul decupat si se pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

13 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
ECLER

ECLER

Coji: Se fierb uleiul si apa in clocot. Se da jos cratita de pe foc si se adauga imediat faina,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ecleruri: 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar faina
  • Crema: 1 litru lapte
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar jumatate de zahar
  • zahar vanilat.
  • Glazura: 2 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta mere(rapida)