autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
aluatul: lapte 250 ml, ulei 100 ml, faina 125 g, oua 4 buc, zahar 2 linguri, sare. Crema: lapte 500 g, zahar 150 g, zahar vanilat 2 pachete, faina 50 g, galbenusuri 4 buc, unt 25 g. Glazura: unt 50 g, zahar pudra 3 linguri, cacao 3 linguri, apa 3 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul.Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat.Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min. In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor. Crema de vanilie.Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma).Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin. Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se adauga dupa ce s-a racit putin. Glazura.Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa ,pana se ingroasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Ecler - reteta originala

Ecler - reteta originala

Aluatul: Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand

429 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

    nu ne-ai scris cata apa pui la eclere.....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Peste crema de vanilie , se poate pune frisca iar glazura se poate inlocui cu Finetti sau Nutella.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluatul: lapte 250 ml
  • ulei 100 ml
  • faina 125 g
  • oua 4 buc
  • zahar 2 linguri
  • sare. Crema: lapte 500 g
  • zahar 150 g
  • zahar vanilat 2 pachete
  • faina 50 g
  • galbenusuri 4 buc
  • unt 25 g. Glazura: unt 50 g
  • zahar pudra 3 linguri
  • cacao 3 linguri
  • apa 3 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

20 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Florina (Chef de cuisine)

nu ne-ai scris cata apa pui la eclere.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu Nutella