autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
aluatul: lapte 250 ml, ulei 100 ml, faina 125 g, oua 4 buc, zahar 2 linguri, sare. Crema: lapte 500 g, zahar 150 g, zahar vanilat 2 pachete, faina 50 g, galbenusuri 4 buc, unt 25 g. Glazura: unt 50 g, zahar pudra 3 linguri, cacao 3 linguri, apa 3 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul.Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat.Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min. In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor. Crema de vanilie.Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma).Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin. Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se adauga dupa ce s-a racit putin. Glazura.Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa ,pana se ingroasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler Doina

Ecler Doina

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

38 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

    nu ne-ai scris cata apa pui la eclere.....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Peste crema de vanilie , se poate pune frisca iar glazura se poate inlocui cu Finetti sau Nutella.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluatul: lapte 250 ml
  • ulei 100 ml
  • faina 125 g
  • oua 4 buc
  • zahar 2 linguri
  • sare. Crema: lapte 500 g
  • zahar 150 g
  • zahar vanilat 2 pachete
  • faina 50 g
  • galbenusuri 4 buc
  • unt 25 g. Glazura: unt 50 g
  • zahar pudra 3 linguri
  • cacao 3 linguri
  • apa 3 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

19 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Florina (Chef de cuisine)

nu ne-ai scris cata apa pui la eclere.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulciuri de post