autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2011

Ingrediente
Gogosele:, 250 ml apa, 100 ml ulei de floarea soarelui, un praf de sare, 125 g faina, 3 oua, Crema:, 2 oua, 150 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri pline cu faina, 2 cesti lapte, 1/2 pachet unt, Glazura:, 100 g ciocolata de menaj, 2 linguri ulei, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Gogosele:
- Dam in clocot amestecul de apa cu ulei si sare, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca repede,pana la omogenizare, apoi se mai lasa pe foc 2 minute amestecand continuu.
Lasam sa se raceasca amestecand periodic,apoi adaugam pe rand ouale intregi pana obtinem o compozitie de consistenta moale, omogena. Asezam cate o lingurita de compozitie pe hartie de copt, dam la cuptorul incins pentru 20 minute(in functie de cuptor) pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc, gogoselele se taie pe jumatate si se umplu cu, crema.
Putem sa folosim un pos si sa dam diverse forme si dimensiuni.Eu am facut bile pe care le-am umplut cu urmatoarea crema de vanilie.
Crema:
- Intr-un vas in care fierbe o ceasca de lapte, adaug amestecul omogen de:oua,faina, vanilie, zahar si o ceasca de lapte.Amestec, cu telul spiralat sa nu se prinda de fundul oalei, pana obtin o compozitie de consistenta vartoasa. Iau de pe flacara, adaug untul, amestec pana se omogenizeaza. Cand crema e racita,dar nu complet, o folosesc la umplut bilele coapte. Fie cu ajutorul spritei, a unui pos sau chiar a unei lingurite.
- Pentru glazura, topesc ciocolata la bye-marie si adaug uleiul pentru a o dilua si a da aspect lucios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

9 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de ananas

Eclere cu crema de ananas

Coji Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    gustos arata bine dar nu prea arata ca eclerele

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Yummy!!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    un deliciu!:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri pline cu faina
  • 2 cesti lapte
  • 1/2 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

monik (Chef de cuisine)

gustos arata bine dar nu prea arata ca eclerele

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Desert cu crema de iaurt si stafide