Gogosele:
- Dam in clocot amestecul de apa cu ulei si sare, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca repede,pana la omogenizare, apoi se mai lasa pe foc 2 minute amestecand continuu.
Lasam sa se raceasca amestecand periodic,apoi adaugam pe rand ouale intregi pana obtinem o compozitie de consistenta moale, omogena. Asezam cate o lingurita de compozitie pe hartie de copt, dam la cuptorul incins pentru 20 minute(in functie de cuptor) pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc, gogoselele se taie pe jumatate si se umplu cu, crema.
Putem sa folosim un pos si sa dam diverse forme si dimensiuni.Eu am facut bile pe care le-am umplut cu urmatoarea crema de vanilie.
Crema:
- Intr-un vas in care fierbe o ceasca de lapte, adaug amestecul omogen de:oua,faina, vanilie, zahar si o ceasca de lapte.Amestec, cu telul spiralat sa nu se prinda de fundul oalei, pana obtin o compozitie de consistenta vartoasa. Iau de pe flacara, adaug untul, amestec pana se omogenizeaza. Cand crema e racita,dar nu complet, o folosesc la umplut bilele coapte. Fie cu ajutorul spritei, a unui pos sau chiar a unei lingurite.
- Pentru glazura, topesc ciocolata la bye-marie si adaug uleiul pentru a o dilua si a da aspect lucios.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii