autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2011

Ingrediente
Gogosele:, 250 ml apa, 100 ml ulei de floarea soarelui, un praf de sare, 125 g faina, 3 oua, Crema:, 2 oua, 150 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri pline cu faina, 2 cesti lapte, 1/2 pachet unt, Glazura:, 100 g ciocolata de menaj, 2 linguri ulei, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Gogosele:
- Dam in clocot amestecul de apa cu ulei si sare, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca repede,pana la omogenizare, apoi se mai lasa pe foc 2 minute amestecand continuu.
Lasam sa se raceasca amestecand periodic,apoi adaugam pe rand ouale intregi pana obtinem o compozitie de consistenta moale, omogena. Asezam cate o lingurita de compozitie pe hartie de copt, dam la cuptorul incins pentru 20 minute(in functie de cuptor) pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc, gogoselele se taie pe jumatate si se umplu cu, crema.
Putem sa folosim un pos si sa dam diverse forme si dimensiuni.Eu am facut bile pe care le-am umplut cu urmatoarea crema de vanilie.
Crema:
- Intr-un vas in care fierbe o ceasca de lapte, adaug amestecul omogen de:oua,faina, vanilie, zahar si o ceasca de lapte.Amestec, cu telul spiralat sa nu se prinda de fundul oalei, pana obtin o compozitie de consistenta vartoasa. Iau de pe flacara, adaug untul, amestec pana se omogenizeaza. Cand crema e racita,dar nu complet, o folosesc la umplut bilele coapte. Fie cu ajutorul spritei, a unui pos sau chiar a unei lingurite.
- Pentru glazura, topesc ciocolata la bye-marie si adaug uleiul pentru a o dilua si a da aspect lucios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema ganache si frisca

Eclere cu crema ganache si frisca

Cojile, cochilia eclerelor : puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    gustos arata bine dar nu prea arata ca eclerele

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Yummy!!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    un deliciu!:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri pline cu faina
  • 2 cesti lapte
  • 1/2 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

monik (Chef de cuisine)

gustos arata bine dar nu prea arata ca eclerele

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
"Degetele" inmuiate in ciocolata