autor:

Caraș Georgiana

» » Prajituri

Eclere

Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2015

Ingrediente
1 cană de apă, 1 cană de ulei, 1 cană de făină, 5 ouă, 1/2 lingurițe de sare, , CREMA:, 2 plicuri cremă de vanilie, 1/2 pachete de unt, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 1 kg lapte, , GLAZURA:, 2 bucăți ciocolată de menaj, 4 linguri de ulei sau lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Apa, uleiul și sarea se fierb până când clocotesc, apoi se ia vasul de pe foc și fără să lăsăm la răcit se amestecă cu mixerul făina în ploaie apoi se adaugă ouăle,continuând să mixăm ouăle se amestecă pe rând fiecare incorporându-le bine în compoziție.

Compoziția rezultată trebuie să fie păstoasă,tapetăm o tavă cu puțin ulei și făină compoziția se toarnă intr-o pungă pe care o tăiem la vârf și turnăm în tavă.

Dăm la cuptor până când eclerele formate se rumenesc bine după ce le scoatem din cuptor le lasăm să se răcească apoi le tăiem la mijloc în 2 pe o parte dacă a ieșit bine aluatul,mijlocul trebuie să fie gol.

CREMA:

Se prepară la rece cu laptele eu am pus cu 100 ml mai puțin lapte pentru a obține o cremă mai groasă aceasta am amestecat-o cu untul pe care l-am frecat dinainte cu zahărul vanilat am folosit mixerul.

Și crema am turnat-o într-o pungă pe care la fel am tăiat-o la unul dintre colțuri.Se umple eclerele cu cremă.

Cuburile de ciocolată de menaj se pun într-o cratiță pe foc împreună cu uleiul se amestecă n continuu până ciocolata se topește se lasă puțin la răcit apoi cu o linguriță se stropesc eclerele.



POFTĂ BUNĂ!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Mod de preparare Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca

4 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema

Eclere cu crema

Eclere Se pune apa intr-un vas si se pune la fiert.Se adauga sarea si untul si se lasa sa se topeasca.Se

21 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cană de apă
  • 1 cană de ulei
  • 1 cană de făină
  • 5 ouă
  • 1/2 lingurițe de sare
  • CREMA:
  • 2 plicuri cremă de vanilie
  • 1/2 pachete de unt
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 1 kg lapte
  • GLAZURA:
  • 2 bucăți ciocolată de menaj
  • 4 linguri de ulei sau lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Caraș Georgiana
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

24 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu struguri