autor:

» » Dulciuri diverse

Eclere cu ciocolata si frisca

Autor: Nicole (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicole (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Ingrediente
Eclere:, 100 g margarina (unt), , 125 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 3-4 oua, , 125 ml apa, , Crema de ciocolata:, 1 cana lapte rece, , 3 linguri zahar, , 2 linguri cacao, , 1 lingura cu varf faina, , esenta rom, , 50 g unt, , 300 ml frisca batuta, , Glazura:, 3-4 linguri cacao, , 6 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

137 voturi

Mod de preparare

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc). Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de ciocolata: Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.

Glazura: Se fierb toate ingredientele.

Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • mari , 02 noiembrie 2009

    numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Dificultate

Medie

Timp

2h

137 voturi

Ingrediente

  • Eclere:
  • 100 g margarina (unt)
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 oua
  • 125 ml apa
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cu varf faina
  • esenta rom
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura:
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri apa

Raporteaza reteta

mari

numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
prajitura cu fructe