autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu ciocolata si frisca

Autor: Nicole (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicole (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Ingrediente
Eclere:, 100 g margarina (unt), , 125 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 3-4 oua, , 125 ml apa, , Crema de ciocolata:, 1 cana lapte rece, , 3 linguri zahar, , 2 linguri cacao, , 1 lingura cu varf faina, , esenta rom, , 50 g unt, , 300 ml frisca batuta, , Glazura:, 3-4 linguri cacao, , 6 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

137 voturi

Mod de preparare

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc). Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de ciocolata: Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.

Glazura: Se fierb toate ingredientele.

Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere si budinca

Strudel cu mere si budinca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita

21 voturi    19 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Kataif

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra

16 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    mari , 02 noiembrie 2009

    numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Dificultate

Medie

Timp

2h

137 voturi

Ingrediente

  • Eclere:
  • 100 g margarina (unt)
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 oua
  • 125 ml apa
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cu varf faina
  • esenta rom
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura:
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri apa

Raporteaza reteta

Fara foto

mari

numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata