autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu crema de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 375 ml apa, 120 ml ulei, 5 oua, 185 gr faina, 1 lingurita extract de vanilie, , Pentru crema:, , 550 ml lapte, 3 linguri faina, 1 1/2 lingura cacao, 1/2 cana zahar, 3 galbenusuri, 70 gr ciocolata cu lapte, 1 lingura unt, coaja rasa de la o portocala, 1 lingurita extract de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-o cratita punem apa si uleiul.
Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina.
Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam ouale, rand pe rand si nu toate deodata.
La urma punem si extractul de vanilie.
Intr-o tava asezam hartie de copt.
Intr-un sprit punem aluat si facem forme de ecler in tava.
Cand terminam de format cojile de ecler, dam tava in cuptorul incins.
Primele 10 minute le lasam la o temperatura putin mai mare, apoi reglam o temperatura potrivita si le mai lasam cam 25 de minute (ne uitam sa aiba o culoare usor aurie ).
Le scoatem cand sunt gata si le lasam la racorit.
Crema:
Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam faina, cacaoa si cateva linguri de lapte si le incorporam.
Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand laptele da in clocot il tragem de pe foc, turnam amestecul de cacao pregatit mai sus si dam iar pe foc, timp in care invartim mereu sa nu se prinda de cratita.
Cand a ajuns la consistenta unei budinci o luam de tot de pe flacara aragazului.
Ciocolata o taiem cubulete mici si o adaugam in crema fierbinte.
Mai punem extractul de vanilie, untul si invartim bine.
Acoperim cu o folie si o lasam sa se racoreasca, apoi punem si coaja rasa de portocala.
Taiem cojile de ecler in doua, dar nu de tot, pe o laterala le lasam netaiate.
Cu ajutorul unui sprit le umplem cu crema.
Le presaram cu zahar pudra, apoi le dam la rece (puteti opta sa le ornati cu ciocolata, cu glazura sau ce mai doriti).
Le dam putin la rece, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru inceput vom face cojile: vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Va multumesc foarte mult!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un deliciu...

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Arata foarte bine! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 5 oua
  • 185 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Va multumesc foarte mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Budinca de paine cu mere si ciocolata