COJILE
Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina deodata si cu uleiul. Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand se desprinde de pe lingura (cca. 8 -10 min).
Dupa ce a fiert (se desprinde de pe lingura) se da compozitia la racit cam 10 min si apoi se adauga ouale mestecand pana se incorporeaza bine (la inceput pare ca o smantana dar cu cat amesteci se ingroasa). Compozitia se pune intr-un cornet sau o punga de plastic taiata un pic la colt si se fac bastonase cam de 5-7 cm lungime. Se aseaza intr-o tava unsa cu un pic de ulei si se da la cuptor cam 45 de minute la 180 de grade. In primele 20 de minute sa nu se deschida cuptorul.
Cojile sunt gata cand sunt rumenite si usoare. Ele cresc si devin usor goale la interior. Atentie! Sa nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute, iar focul sa fie mediu spre tare.
Dupa ce s-au copt si racit, se taie pe lungimea lor si se umplu cu crema, apoi se glazureaza.
CREMA
Se pune laptele la fiert cu zaharul. Intr-un castron separat se amesteca faina cu praful de budinca si se adauga putina apa sau lapte pana cand se desface budinca si faina. Sa devina ca o smantana. Cand laptele incepe sa se incalzeasca, se adauga faina cu budinca in lapte, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Dupa ce a fiert bine si s-a ingrosat se da la rece, iar cand este calduta se adauga margarina in crema si se amesteca puternic pana se incorporeaza. Se adauga zaharul vanilinat la sfarsit.
GLAZURA
Intr-un ibric sau un vas mai mic se pun toate ingredientele amestecandu-le bine. Se pune la foc dar se amesteca continuu. Cand se topesc toate, glazura obtinuta (ca o smantana mai lichida) se pune peste eclere. Daca se intareste si nu ati apucat sa glazurati toate eclerele, mai puneti glazura un pic la foc pana devine mai lichida.
POFTA BUNA !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii