Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • o cana si jumatate de apa
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri cu budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 12 linguri zahar
  • 10 plicuri de zahar de vanilie
  • 1 pachet de margarina ( Unirea sau Rama)
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 7 linguri zahar
  • 3-4 linguri cacao (dupa gustul fiecaruia daca se vrea mai dulce se vor pune 4 linguri)
  • 3 linguri ulei
  • 75 grame de margarina la pachet
  • 1- 2 linguri de apa

Mod de preparare

COJILE

Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina deodata si cu uleiul. Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand se desprinde de pe lingura (cca. 8 -10 min).

Dupa ce a fiert (se desprinde de pe lingura) se da compozitia la racit cam 10 min si apoi se adauga ouale mestecand pana se incorporeaza bine (la inceput pare ca o smantana dar cu cat amesteci se ingroasa). Compozitia se pune intr-un cornet sau o punga de plastic taiata un pic la colt si se fac bastonase cam de 5-7 cm lungime. Se aseaza intr-o tava unsa cu un pic de ulei si se da la cuptor cam 45 de minute la 180 de grade. In primele 20 de minute sa nu se deschida cuptorul.

Cojile sunt gata cand sunt rumenite si usoare. Ele cresc si devin usor goale la interior. Atentie! Sa nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute, iar focul sa fie mediu spre tare.

Dupa ce s-au copt si racit, se taie pe lungimea lor si se umplu cu crema, apoi se glazureaza.

CREMA

Se pune laptele la fiert cu zaharul. Intr-un castron separat se amesteca faina cu praful de budinca si se adauga putina apa sau lapte pana cand se desface budinca si faina. Sa devina ca o smantana. Cand laptele incepe sa se incalzeasca, se adauga faina cu budinca in lapte, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Dupa ce a fiert bine si s-a ingrosat se da la rece, iar cand este calduta se adauga margarina in crema si se amesteca puternic pana se incorporeaza. Se adauga zaharul vanilinat la sfarsit.

GLAZURA

Intr-un ibric sau un vas mai mic se pun toate ingredientele amestecandu-le bine. Se pune la foc dar se amesteca continuu. Cand se topesc toate, glazura obtinuta (ca o smantana mai lichida) se pune peste eclere. Daca se intareste si nu ati apucat sa glazurati toate eclerele, mai puneti glazura un pic la foc pana devine mai lichida.

POFTA BUNA !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise