autor:

AMANDRA

» » Prajituri

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Autor: AMANDRA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AMANDRA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru cojile de eclere:, o cana si jumatate de apa, 300 gr faina, 150 ml ulei, 6 oua, un praf de sare, , Pentru crema de vanilie:, 1 litru lapte, 8 linguri faina, 2 plicuri cu budinca de vanilie Dr. Oetker, 12 linguri zahar, 10 plicuri de zahar de vanilie, 1 pachet de margarina ( Unirea sau Rama), , Pentru glazura de ciocolata:, 7 linguri zahar, 3-4 linguri cacao (dupa gustul fiecaruia daca se vrea mai dulce se vor pune 4 linguri), 3 linguri ulei, 75 grame de margarina la pachet, 1- 2 linguri de apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

COJILE

Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina deodata si cu uleiul. Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand se desprinde de pe lingura (cca. 8 -10 min).

Dupa ce a fiert (se desprinde de pe lingura) se da compozitia la racit cam 10 min si apoi se adauga ouale mestecand pana se incorporeaza bine (la inceput pare ca o smantana dar cu cat amesteci se ingroasa). Compozitia se pune intr-un cornet sau o punga de plastic taiata un pic la colt si se fac bastonase cam de 5-7 cm lungime. Se aseaza intr-o tava unsa cu un pic de ulei si se da la cuptor cam 45 de minute la 180 de grade. In primele 20 de minute sa nu se deschida cuptorul.

Cojile sunt gata cand sunt rumenite si usoare. Ele cresc si devin usor goale la interior. Atentie! Sa nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute, iar focul sa fie mediu spre tare.

Dupa ce s-au copt si racit, se taie pe lungimea lor si se umplu cu crema, apoi se glazureaza.



CREMA

Se pune laptele la fiert cu zaharul. Intr-un castron separat se amesteca faina cu praful de budinca si se adauga putina apa sau lapte pana cand se desface budinca si faina. Sa devina ca o smantana. Cand laptele incepe sa se incalzeasca, se adauga faina cu budinca in lapte, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Dupa ce a fiert bine si s-a ingrosat se da la rece, iar cand este calduta se adauga margarina in crema si se amesteca puternic pana se incorporeaza. Se adauga zaharul vanilinat la sfarsit.



GLAZURA

Intr-un ibric sau un vas mai mic se pun toate ingredientele amestecandu-le bine. Se pune la foc dar se amesteca continuu. Cand se topesc toate, glazura obtinuta (ca o smantana mai lichida) se pune peste eclere. Daca se intareste si nu ati apucat sa glazurati toate eclerele, mai puneti glazura un pic la foc pana devine mai lichida.



POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru inceput vom face cojile: vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Gatisoare cu visine

Gatisoare cu visine

se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine

19 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • o cana si jumatate de apa
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri cu budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 12 linguri zahar
  • 10 plicuri de zahar de vanilie
  • 1 pachet de margarina ( Unirea sau Rama)
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 7 linguri zahar
  • 3-4 linguri cacao (dupa gustul fiecaruia daca se vrea mai dulce se vor pune 4 linguri)
  • 3 linguri ulei
  • 75 grame de margarina la pachet
  • 1- 2 linguri de apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
New York Cheesecake ( fara coacere )