autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu vanilie

Autor: zuzulici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zuzulici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente gogosi, 1/4 apa, 1/4 ulei, 7-8 oua, 400-500 gr. faina, Ingrediente crema, 1 litru lapte, 10 lg zahar, 10 lg faina, 1 pachet margarina Unirea sau unt, esenta de vanilie, 1 lamaie, , Glazura, 1 cicolata amaruie, 50 gr zahar pudra, 3-4 lg de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Gogosi
Se pune apa cu uleiul la fiert. Cand incep sa fiarba se pune faina in ploaie pana se omogenizeaza. Se da deoparte si cand este calduta se pun pe rand ouale pana cand de inglobeaza fiecare. Compozitiaa este buna cand este lipicioasa.
Se taie coltul de la o punga si se traseaza bastonase sau sau se fac gogosele mici in tava(tava nu trebuie unsa cu ulei si nci pudrata cu faina). Se da tava la cuptorul preincalzit.Se scot cand sunt rumenite bine.

Crema
Se amesteca zaharul cu faina. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva totul. Se pune la foc si cu telul se amesteca pana devine ca o smantana groasa. Se da deoparte si in crema fierbinte se adauga untul sau margarina, zeama de la o lamaie, putina coaja rasa si esenta de vanilie.Se lasa la racit.
Se taie gogosile(bastonasele) pe o parte si se umplu cu crema. Dupa ce se umplu se glazureaza cu ciocolata.

Glazura
Se pune cicolata intr-un vas impreuna cu apa si se topeste pe baie de abur. Cand e topita se amesteca cu zaharul pudra dupa care este gata pentru ornat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Cojile: Se pune la fiert apa si uleiul. Cand au dat in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca

19 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente gogosi
  • 1/4 apa
  • 1/4 ulei
  • 7-8 oua
  • 400-500 gr. faina
  • Ingrediente crema
  • 1 litru lapte
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 pachet margarina Unirea sau unt
  • esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • Glazura
  • 1 cicolata amaruie
  • 50 gr zahar pudra
  • 3-4 lg de apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pithiviers - Placinta cu crema de migdale