autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu vanilie

Autor: zuzulici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zuzulici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente gogosi, 1/4 apa, 1/4 ulei, 7-8 oua, 400-500 gr. faina, Ingrediente crema, 1 litru lapte, 10 lg zahar, 10 lg faina, 1 pachet margarina Unirea sau unt, esenta de vanilie, 1 lamaie, , Glazura, 1 cicolata amaruie, 50 gr zahar pudra, 3-4 lg de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Gogosi
Se pune apa cu uleiul la fiert. Cand incep sa fiarba se pune faina in ploaie pana se omogenizeaza. Se da deoparte si cand este calduta se pun pe rand ouale pana cand de inglobeaza fiecare. Compozitiaa este buna cand este lipicioasa.
Se taie coltul de la o punga si se traseaza bastonase sau sau se fac gogosele mici in tava(tava nu trebuie unsa cu ulei si nci pudrata cu faina). Se da tava la cuptorul preincalzit.Se scot cand sunt rumenite bine.

Crema
Se amesteca zaharul cu faina. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva totul. Se pune la foc si cu telul se amesteca pana devine ca o smantana groasa. Se da deoparte si in crema fierbinte se adauga untul sau margarina, zeama de la o lamaie, putina coaja rasa si esenta de vanilie.Se lasa la racit.
Se taie gogosile(bastonasele) pe o parte si se umplu cu crema. Dupa ce se umplu se glazureaza cu ciocolata.

Glazura
Se pune cicolata intr-un vas impreuna cu apa si se topeste pe baie de abur. Cand e topita se amesteca cu zaharul pudra dupa care este gata pentru ornat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

47 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente gogosi
  • 1/4 apa
  • 1/4 ulei
  • 7-8 oua
  • 400-500 gr. faina
  • Ingrediente crema
  • 1 litru lapte
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 pachet margarina Unirea sau unt
  • esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • Glazura
  • 1 cicolata amaruie
  • 50 gr zahar pudra
  • 3-4 lg de apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Empanadillas cu nuci si miere