Gogosi
Se pune apa cu uleiul la fiert. Cand incep sa fiarba se pune faina in ploaie pana se omogenizeaza. Se da deoparte si cand este calduta se pun pe rand ouale pana cand de inglobeaza fiecare. Compozitiaa este buna cand este lipicioasa.
Se taie coltul de la o punga si se traseaza bastonase sau sau se fac gogosele mici in tava(tava nu trebuie unsa cu ulei si nci pudrata cu faina). Se da tava la cuptorul preincalzit.Se scot cand sunt rumenite bine.
Crema
Se amesteca zaharul cu faina. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva totul. Se pune la foc si cu telul se amesteca pana devine ca o smantana groasa. Se da deoparte si in crema fierbinte se adauga untul sau margarina, zeama de la o lamaie, putina coaja rasa si esenta de vanilie.Se lasa la racit.
Se taie gogosile(bastonasele) pe o parte si se umplu cu crema. Dupa ce se umplu se glazureaza cu ciocolata.
Glazura
Se pune cicolata intr-un vas impreuna cu apa si se topeste pe baie de abur. Cand e topita se amesteca cu zaharul pudra dupa care este gata pentru ornat.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii