Gogosi
Se pune apa cu uleiul la fiert. Cand incep sa fiarba se pune faina in ploaie pana se omogenizeaza. Se da deoparte si cand este calduta se pun pe rand ouale pana cand de inglobeaza fiecare. Compozitiaa este buna cand este lipicioasa.
Se taie coltul de la o punga si se traseaza bastonase sau sau se fac gogosele mici in tava(tava nu trebuie unsa cu ulei si nci pudrata cu faina). Se da tava la cuptorul preincalzit.Se scot cand sunt rumenite bine.
Crema
Se amesteca zaharul cu faina. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva totul. Se pune la foc si cu telul se amesteca pana devine ca o smantana groasa. Se da deoparte si in crema fierbinte se adauga untul sau margarina, zeama de la o lamaie, putina coaja rasa si esenta de vanilie.Se lasa la racit.
Se taie gogosile(bastonasele) pe o parte si se umplu cu crema. Dupa ce se umplu se glazureaza cu ciocolata.
Glazura
Se pune cicolata intr-un vas impreuna cu apa si se topeste pe baie de abur. Cand e topita se amesteca cu zaharul pudra dupa care este gata pentru ornat.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii