Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • -2 oua
  • -5 catei de usturoi
  • -o ceapa mica
  • -o mana de frunza de patrunjel verde
  • -o mana de frunze de menta verde
  • -5 linguri cu varf de faina
  • -condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -2 linguri de lapte
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele .

Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale.

Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.

Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob.

Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.

Se mai poate face si alta varianta.

Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele.

Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise