Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • -2 oua
  • -5 catei de usturoi
  • -o ceapa mica
  • -o mana de frunza de patrunjel verde
  • -o mana de frunze de menta verde
  • -5 linguri cu varf de faina
  • -condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -2 linguri de lapte
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele .

Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale.

Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.

Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob.

Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.

Se mai poate face si alta varianta.

Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele.

Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor