autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, - 1 conopida de marime medie( cca 700 grame), -2 oua, -5 catei de usturoi, -o ceapa mica, -o mana de frunza de patrunjel verde, -o mana de frunze de menta verde, -5 linguri cu varf de faina, -condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom), -1 lingurita de sare( sau dupa gust), -2 linguri de lapte, -1 lingurita chimin macinat, -piper proaspat macinat dupa gust, -6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

22 voturi

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele .
Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.
Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale.
Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.
Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob.
Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.
Se mai poate face si alta varianta.
Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele.
Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Intre timp se spala legumele si se taie julien. Sunca

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole galbena

Mancare de fasole galbena

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei pana devine aurie. Se desface fasolea, se scurge

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta pe care ne-ai oferit-o si trebue sa mentionez ca ne-a placut foarte mult gustul aromat si deosebit al conopide pane rezultate. Eu am servit-o, asa calda, cu iaurt rece deasupra si frunzulite de patrunjel ca decor. Multumesc pentru aceasta reteta minunata.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aida Lamay , 22 iulie 2014

    I love it!

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Reteta asta se poate face si la cuptor in tava? Noi nu mancam prajit...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Ce pot sa mai spun si eu?Minunat.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      o sa o incerc imi plce conopida pane

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Imi place grozav mixul de condimente pe care l-ai folosit, am sa incerc si eu. Felicitari !*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Absolut delicios!!! prezentare elegantã ca de obicei, am sã fac si eu , ne place mult conopida :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Foarte bine prezentate si gustoase!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Foarte interesanta! nu am mai pregatit conopida pane arata f bine.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      E o bunatate,pregatesc si eu asa ceva dar cu mai putine condimente,,voi incerca si reteta ta cred ca este super !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      E mai condimentată decât o făceam eu, dar o să încerc aşa, îmi place reţeta!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      E o reteta f. buna;si eu o fac;e f.aromata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

22 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • -2 oua
  • -5 catei de usturoi
  • -o ceapa mica
  • -o mana de frunza de patrunjel verde
  • -o mana de frunze de menta verde
  • -5 linguri cu varf de faina
  • -condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -2 linguri de lapte
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mimo (Chef de cuisine)

Reteta asta se poate face si la cuptor in tava? Noi nu mancam prajit...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
sarmale de post
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania