autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Empadas de gãinã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 mai 2010

Ingrediente
400-500gr.aluat foietaj din comert s-au aluat de casã, cca.300gr.carne de pasãre, 1 cutie ciuperci, 4 cãtei de usturoi, ulei de mãsline, 100gr. cârnat, ketchup,sos soia si otet balsamic optional, sare, sec,busuioc..., 1 ou pt.uns,unt si fãinã, hârtie vegetalã,forme micute

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Carnea care se foloseste pt.empadas este de obicei cea rãmasã de la copt,grill s-au fiartã de pui,gãinã,ratã...
Carnea se taie bucãtele s-au se rupe cu mâna firisoare.
Aluatul se lasã la descongelat(dacã este din comert).
Aluat original de casã:500gr.fãinã,240 gr.unturã,2dl de apã(de obicei se foloseste supa in care a fiert carnea,dacã se foloseste carne fiartã)si sare.Se amestecã toate,se acoperã cu un prosop umed si se dã la rece 1 orã.
Intre timp pregãteste umplutura:se cãleste la foc mic usturoiul tocat in ulei de mãsline,adaugã carnea,cârnatul,ciupercile..lasã putin apoi ketchup dupã gust,sos soia,otet balsamic cui ii place,piper,nucsoarã,dafin sec,patrunjel,busuioc,sare se pune numai dacã doriti.
Se intinde aluatul,se poate tãia pãtrate s-au dacã sunt destule forme se taie rotunde.Eu am fãcut jumate cu forme si jumate fãrã.
Formele se ung cu unt sau ulei,fãinã,in fiecare formã se pune un cerc de aluat si se aranjeazã in asa fel incât sa se imbrace pereti cu aluat,se umple cu amestecul de gãinã.Acum se acoperã fiecare "empada"cu alt cerc s-au bucatã de aluat mai micã.Aluatul rãmas l-am tãiat in pãtrate si am umplut,am strâns bine ca pe niste pungulite.Am uns fiecare "empada"cu oul bãtut,le-am asezat pe tava tapetatã cu hârtie vegetalã,am dat la copt cca 20 min.
Aceste mici gustãri se gãsesc pânã la cel mai mic bar,se servesc reci in mod normal.Câteodatã fierb carne special,dar de câte ori i-mi rãmâne carne fac empadas pt.casã si dacã sunt prea multe le duc la lucru,este pãcat sã aruncãm mâncarea.Doamna Burdulea Maria Elena stie sã organizeze in asa fel incat sã surprindã cu retete delicioase "transformate",am incercat si eu sã iau exemplu......mi-a rãmas piept de gãinã(rãmâne tot timpul,pt. ca sotul mãnâncã numai dacã il fac snitel...)asa cã au "dispãrut"rapid!
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Empadas de gãinã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne
Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi

Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi

Mai intai am separat cele 8 oua si am batut albusurile spuma impreuna cu sarea,piperul,boiaua iute. Galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Se pot prepara si cu ciuperci proaspete, se calesc si ele putin.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Gustos si frumos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Bun cu siguranta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Interesanta reteta, practica si buna. Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      In ultima saptamana am tot facut cate ceva cu foitaj, ca i s-a pus pata fiului meu pe foitaj. Daca stiam reteta asta as fi facut-o sigur. Foarte buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Sunt sigura ca sunt foarte bune.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Apetisante....cu siguranta o sa incerc si eu! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Arata de nota 10...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte aromate si apetisante! Multumesc pentru o reteta portugheza noua si sugestii de a folosii plusul de mancaruri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 400-500gr.aluat foietaj din comert s-au aluat de casã
  • cca.300gr.carne de pasãre
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 cãtei de usturoi
  • ulei de mãsline
  • 100gr. cârnat
  • ketchup,sos soia si otet balsamic optional
  • sare, sec,busuioc...
  • 1 ou pt.uns,unt si fãinã
  • hârtie vegetalã,forme micute

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mira (Chef de cuisine)

Se pot prepara si cu ciuperci proaspete, se calesc si ele putin.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cabanos invelit(imbracat)