Carnea care se foloseste pt.empadas este de obicei cea rãmasã de la copt,grill s-au fiartã de pui,gãinã,ratã...
Carnea se taie bucãtele s-au se rupe cu mâna firisoare.
Aluatul se lasã la descongelat(dacã este din comert).
Aluat original de casã:500gr.fãinã,240 gr.unturã,2dl de apã(de obicei se foloseste supa in care a fiert carnea,dacã se foloseste carne fiartã)si sare.Se amestecã toate,se acoperã cu un prosop umed si se dã la rece 1 orã.
Intre timp pregãteste umplutura:se cãleste la foc mic usturoiul tocat in ulei de mãsline,adaugã carnea,cârnatul,ciupercile..lasã putin apoi ketchup dupã gust,sos soia,otet balsamic cui ii place,piper,nucsoarã,dafin sec,patrunjel,busuioc,sare se pune numai dacã doriti.
Se intinde aluatul,se poate tãia pãtrate s-au dacã sunt destule forme se taie rotunde.Eu am fãcut jumate cu forme si jumate fãrã.
Formele se ung cu unt sau ulei,fãinã,in fiecare formã se pune un cerc de aluat si se aranjeazã in asa fel incât sa se imbrace pereti cu aluat,se umple cu amestecul de gãinã.Acum se acoperã fiecare "empada"cu alt cerc s-au bucatã de aluat mai micã.Aluatul rãmas l-am tãiat in pãtrate si am umplut,am strâns bine ca pe niste pungulite.Am uns fiecare "empada"cu oul bãtut,le-am asezat pe tava tapetatã cu hârtie vegetalã,am dat la copt cca 20 min.
Aceste mici gustãri se gãsesc pânã la cel mai mic bar,se servesc reci in mod normal.Câteodatã fierb carne special,dar de câte ori i-mi rãmâne carne fac empadas pt.casã si dacã sunt prea multe le duc la lucru,este pãcat sã aruncãm mâncarea.Doamna Burdulea Maria Elena stie sã organizeze in asa fel incat sã surprindã cu retete delicioase "transformate",am incercat si eu sã iau exemplu......mi-a rãmas piept de gãinã(rãmâne tot timpul,pt. ca sotul mãnâncã numai dacã il fac snitel...)asa cã au "dispãrut"rapid!
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii