autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Empanada gallega

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Ingrediente
Aluat:, 500 g de făină, 1 plic de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de boia, 200 ml de apă călduţă, 12 linguri de ulei de la umplutură, , Umplutura:, 1 piept mare de pui, tăiat bucăţele( a fost de la friptură). Poate fi fiert sau crud, dar călit împreună cu ceapa., 6 cepe medii tăiate mărunt, Ulei ca să acopere totul abundent(cel putin 12 linguri), 500 g de ciuperci, 2 conserve de 400 g de roşii în bulion, 1-2 ardei(depinde de mărime) tăiaţi bucăţele, pastă de ardei iute(opţional), Sare, Piper, Oregano, 1 ou bătut pentru uns, , Umplutura cu peşte:, 1 cutie de 900 g de ton, Ceapă, Ardei, Ton, Roşiii, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi sucul din cutia lor. Se fierb până cam 10 minute împreună.Se potrivesc de gust, adăugând mirodeniile dorite, poate nişte pastă de ardei iute.Se lasă să se răcească.
Clasica reţetă este cu umplutura de ton. Se face la fel, doar că nu se pun ciuperci şi carne. Se foloseşte uleiul de la tonul din cutie.
Intre timp se face aluatul.Se amestecă făina cu drojdia, sarea şi boiaua. Se adaugă uleiul şi apa şi se face un aluat asemănător cu cel de pizza. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.Se împarte în 2, se fac foi. Se întinde şi se pune în tava neunsă. Se repartizează uniform umplutura, se pune foaia a doua. Din aluatul căzut peste margini se fac ornamente. Se unge cu ou.
Se coace în cuptorul preîncalzit la foc potrivit până de vine auriu.
Se serveşte caldă sau rece. Este săţioasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada gallega" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Pregatim umplutura: ceapa si ardeul taiate marunt se pun sa se caleasca bine, se adauga sosul de

9 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 05 noiembrie 2013

    Eu ştiu că se pot copia! Oricum, nu eu sunt administrator al site-ului.

  • Fara foto

    Olimpia Avramescu , 05 noiembrie 2013

    Se pot si printa retetele! Nu e nici un secret!

  • Fara foto

    Maria Lungu , 04 noiembrie 2013

    super o incerc maine

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Minunat arata!

    • Mary

      Mary (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2012

      Interesanta reteta, s-ar putea sa o incerc si eu. Va spun cum a iesit. :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2012

      Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce de arome minunate!Arata i pecabil!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2012

      E foarte bunaa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de boia
  • 200 ml de apă călduţă
  • 12 linguri de ulei de la umplutură
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de pui
  • tăiat bucăţele( a fost de la friptură). Poate fi fiert sau crud
  • dar călit împreună cu ceapa.
  • 6 cepe medii tăiate mărunt
  • Ulei ca să acopere totul abundent(cel putin 12 linguri)
  • 500 g de ciuperci
  • 2 conserve de 400 g de roşii în bulion
  • 1-2 ardei(depinde de mărime) tăiaţi bucăţele
  • pastă de ardei iute(opţional)
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • 1 ou bătut pentru uns
  • Umplutura cu peşte:
  • 1 cutie de 900 g de ton
  • Ceapă
  • Ardei
  • Ton
  • Roşiii
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Minunat arata!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)