autor:

vera

» » Mancaruri cu carne

escalop de porc cu ciuperci

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
-un filet de porc mai subtire,feliat, --250ml smantana, -40g unt, -500g ciuperci proaspete sau 1 cutie ciuperci in saramura, -sare, piper, 12 pahar vin alb, salvie, rosmarin, -ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie calim ciupercile, in ulei incins, la foc domol,adaugand cate putina apa, se fierb, pana scade apasi sau inmuiat.

Intr-o alta tigaie se topeste untul, se pun la prajit feliile de carne in untul topit, cu salvie si rosmarin

Se caleste carnea bine pe ambele parti, se adauga ciupercile, se continua coacerea, se mai pica cate putina apa, vinul alb, se acopera 2 - 3 minute, pana la evaporarea vinului, se adauga smantana amestecand bine pentru a nu se taia. Se asezoneaza de sare si piper si se servesc calde alaturi de orice tip de garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Escalop de porc cu ciuperci de padure

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Escalop de porc cu ciuperci

Escalop de porc cu ciuperci

Spalam bucata de carne, o tamponam cu un servetel apoi o taiem felii potrivit de subtiri. Le batem

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Delicios escalopul acesta ! Eu bat putin carnea si in sosul cu ciuperci si smanatana adaug o lingurita cu mustar....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Hmmm,ce apetisant!!!Ai votul meu...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • -un filet de porc mai subtire,feliat
  • --250ml smantana
  • -40g unt
  • -500g ciuperci proaspete sau 1 cutie ciuperci in saramura
  • -sare
  • piper
  • 12 pahar vin alb
  • salvie
  • rosmarin
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Sidy (Chef de cuisine)

Delicios escalopul acesta ! Eu bat putin carnea si in sosul cu ciuperci si smanatana adaug o lingurita cu mustar....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Curry de porc cu chutney de mango