escalop de porc cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente

  • -un filet de porc mai subtire,feliat
  • --250ml smantana
  • -40g unt
  • -500g ciuperci proaspete sau 1 cutie ciuperci in saramura
  • -sare, piper, 1\2 pahar vin alb, salvie, rosmarin
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie calim ciupercile, in ulei incins, la foc domol,adaugand cate putina apa, se fierb, pana scade apasi sau inmuiat.

Intr-o alta tigaie se topeste untul, se pun la prajit feliile de carne in untul topit, cu salvie si rosmarin

Se caleste carnea bine pe ambele parti, se adauga ciupercile, se continua coacerea, se mai pica cate putina apa, vinul alb, se acopera 2 - 3 minute, pana la evaporarea vinului, se adauga smantana amestecand bine pentru a nu se taia. Se asezoneaza de sare si piper si se servesc calde alaturi de orice tip de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor